Най-реалистичният вариант за работата на парламента за мен е сбирки в Партийния дом, гласуване от кабинетите и минимално присъствие в зала. Това е, което Конституцията позволява. Въпросът е дали това е технически възможно.

Това заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов на влизане в парламента за председателки съвет.

По думите му е възможно на принципа на тайното гласуване да се гласува.

Парламентът продължава работа и при тази ситуация, увери Хамид Хамид

Парламентът продължава работа и при тази ситуация, увери Хамид Хамид

Депутатът от ДПС не се притеснява, че може да е заразен

На въпрос дали е редно депутатите да намалят заплатите си, той заяви, че от ВМРО вече са дарили повече от половината си заплати за Банско.

Имаме усещане за този казус и смятаме да продължим да даряваме, подчерта Веселинов.

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов заяви само, че се събират на председателки съвет и не може да коментира.

Правителството предлага - извънредното положение до 13 май

Правителството предлага - извънредното положение до 13 май

Натискът върху здравната система може да бъде намален единствено така

Трябва да се намерим начин парламентът да функционира. Ще обсъдим днес начин това как да стане, заяви и Кристиян Вигенин от БСП преди влизане на председателски съвет.

На въпрос за заплатите, червеният депутат заяви, че когато не работиш не следва да получаваш заплата.

Нека да видим как ще продължи работата. Много хора и в момента са със затворен бизнес, стоят е неплатен отпуск, няма логика народните представители да не работят и да получават възнаграждения, посочи Вигенин.

В БСП не са обсъждали още варианта да даряват 1/3 от заплатите си, но щели да го обсъдят. Вече направихме дарения от името на ПГ и ще продължим с тези дарения, но това е друго, подчерта Вигенин.

Нинова: Мерките на правителството са хаотични, объркаха хората

Нинова: Мерките на правителството са хаотични, объркаха хората

По думите й парламентът трябва да продължи да работи

И парламентът трябва да покаже солидарност с хората. Няма как да не споделим тези трудни време с хората, които са ни изпратили тук, допълни червеният депутат.

По отношение на направените проби за коронавирус на парламентарната група на БСП, Вигенин заяви, че от тези проби, които са направени до момента всички са отрицателни. Той поясни, че предстоят да бъдат направени още.

Припомняме, че всички депутати преминават през тестове за коронавирус, след като стана ясно, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е дал положителна проба. 

Вчера Хамид Хамид от ДПС заяви, че парламентът трябва да продължи да работи и в тази ситуация. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира темата, като подчерта, че трябва да се намери вариант, в който Народното събрание да работи. По думите й се обсъждали различни варианти. 

Във връзка с разпространението на коронавируса у нас Министерски съвет предложи на Народното събрание извънредното положение да бъде удължено до 13 май.