В бюджета на София липсват реформи и приоритети. Тази позиция изрази пред БНТ общинският съветник Борис Бонев.

Нищо няма да се случи с кварталите на София, по мнението му. За него проблемът е в липсата на административен капацитет да се случат проектите в столицата. Няма реформи, отново заяви Бонев. Собствените приходи на общината са малки, изтъкна той. Средствата в бюджета на София не се разходват целесъобразно.

Надявам се спасителният план за Перник да заработи, сподели Бонев. Той обаче е притеснен, че идват сигнали за поскъпване на проекта за водопроводната мрежа до Перник.

Решено и обещано в СОС: София дава вода на Перник, но не и за своя сметка

Решено и обещано в СОС: София дава вода на Перник, но не и за своя сметка

Политическите партии единодушно гласуваха "за"

Общинският съветник иска да се понесе отговорност от виновните за кризата с водата. Борис Бонев сподели, че проектът не е публичен и това го притеснява. И тук той вижда административен хаос и очаква проблеми при реализацията на водопровода до Перник.

Няма яснота кой ще поеме разходите за транспортиране на водата до Перник - софиянци или перничани.

Няма интерес за смяна на печките на дърва, затова Столичната община трябва да промотира по-добре програмата за смяна на печките, които замърсяват въздуха. Трябва да се въведат нискоемисионни зони за колите, според Борис Бонев. Бърз и редовен транспорт ще стимулира хората да слязат от колите по мнението му. Градът се намира в транспортен колапс, каза общинският съветник. Само 12% от придвижването в Париж става с автомобил. Според него трябва да има такса за слизане в центъра на София.

Бюджетът на София за 2020 г. встъпил в спиралата на по-високите данъци

Бюджетът на София за 2020 г. встъпил в спиралата на по-високите данъци

Мая Манолова вижда тенденция към нереалистични приходи и прекомерни разходи