Министърът на отбраната Николай Ненчев не се чувства застрашен и дори не се притеснява от оценката на Реформаторския блок за работата си.

Припомняме, "реформаторите" заговориха за оставки, от ДСБ поискаха отстраняването на образователния министър проф. Тодор Танев, ДБГ по-скоро не искат персонални промени в кабинета на министрите на блока и накрая се разбраха парламентарната група на РБ другата седмица да постави оценки.

"Това е справедливо. Точно така трябва да се процедира и силно приветствам тази инициатива", коментира пред журналисти министър Ненчев.

Той самият посочи, че периодично се вижда с парламентарната група, докладва им за свършеното и несвършеното и очаква подкрепа.

"Получавам я", се похвали военният министър и още веднъж повтори - "Аз съм в непрекъснат диалог с колегите от РБ и народните представители и винаги съм получавал много ясна и категорична подкрепа".

"Никога не се притеснявам от оценки", отговори министър Ненчев на въпрос дали се притеснява от това и неговата оставка да бъде поискана. "Хубаво е човек да получава и да дава оценки", убеден е министърът на отбраната.

Помолен обаче да каже каква оценка си поставя той отсече - "не съм от този тип хора, които се самооценяват".

Все пак обаче министърът изброи кои според него са най-големите му успехи за тази една година управление.

"На първо място в края на миналата година много често ме питахте колко военнослужещи ще съкратя и отговарях, че няма да позволя да бъде съкратен нито един военнослужещ и това е факт.

Най-големият успех също беше и приемането на програмата за развитие на отбранителните способности, който е един стратегически документ. Също така и въпросът за осигуряването на летателната годност на МИг-29.