Часове след проваленото извънредно заседание на парламента от партия "Воля" изпратиха мотивите си защо са саботирали парламентарния кворум.

Извънредният парламентарен ден се провали

Извънредният парламентарен ден се провали

С викове "оставка" част от социалистите напуснаха парламента

"БСП четири години мълча за предложението ми за държавните бензиностанции, които да се справят с картела в горивата и несправедливите цени на дизела и бензина. Докато това е разбираемо, защото част от червената върхушка е замесена с картела, който ограбва българите, то абсолютно нямат оправдание защо до момента не обелват и дума за новата ни кауза- безплатни лекарства за пенсионерите над 65г., за деца и ученици до четвърти клас, както и 50% по-евтини лекарства за ученици от пети до осми клас", пишат от партията на бизнесмена и политик Веселин Марешки.

Не очаквайте от "Воля" да е в един отбор със социалистите, призовават от партията на Марешки и допълват, че те много пъти вече показаха, че не стават за управлението.

Припомняме, на 6 август от БСП поискаха извънредно заседание на Народното събрание със следния дневен ред:

  1. Решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за кризата с коронавируса;
  2. Изслушване на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за насилие над журналисти и граждани по време на националната пресконференция на управляващите.