Още един кандидат за лидер на СДС започна кампанията си.

С тържествен водосвет в Русе,  кадидатът за председател на СДС Румен Христов, заяви участието си в надпреварата за вътрешни избори, които ще се проведат на 14 декември 2008 година.

Ще работя за това, СДС да се превърне отново в символ на промяната, заяви на симпатизантите си бившият земеделски министър от кабинетите на Ренета Инджова и Стефан Софиянски и главен секретар на президента Петър Стоянов.

Кандидатурата на Румен Христов за председател на партията е издигната от областната организация на СДС-Русе.
Сред гостите бе кметът на Велико Търново, д-р Румен Рашев, който категорично заяви подрепата си за Румен Христов.

Смятам, че СДС трябва да бъде обединител на другите десни партии, защото тя е партията в дясно с най-ясна идентичност, единствената, която на този етап предлага платформа за едно ново управление, посочи още Христов.

По думите му обединението може да стане по силата на новия Устав - близки по идеи партии, със статут на признати, да се явяват на вътрешните избори за народни представители и да бъдат с общи листи, но под името Съюз на демократичните сили.

Така според Румен Христов ще има силна парламентарна група, която ще стане незаобиколим фактор при сформирането на следващото управление.

Припомняме, останалите кандидати за син лидер са депутатите Мартин Димитров и Иван Сотивор, бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов, Цоньо Ботев, бивш депутат и кметът на Кюстендил Петър Паунов.