С второ четена на ратификацията на споразумението за петролопровода Бургас-Александруполис се очаква да започне пленарната седмица на парламента.

Според предлагания от парламентарната група на Коалиция аз България дневен ред от утре до 1 юни парламентът ще гледа на второ четене промените в закона за нормативните актове, доклада на временната комисия по искането на главния прокурор Борис Велчев за сваляне на имунитета на депутата Тома Томов, законопроекта за устройството на българското черноморско крайбрежие, промените в закона за гражданската регистрация, законопроекта за насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници, алтернативни енергийни източници и биогорива.

Очаква се да бъде гледан на първо четене законопроекта за промени в закона за морските пространства, на второ четене - промените в кодекса за застраховането и законопроекта за електронното управление.

Очаква се и гласуванията по дебатираните днес ратификации на тристранната конвенция по петролопровода Бургас-Вльора, анекса по споразумението за автомагистрала „Тракия", промените в закона за отбраната и въоръжените сили.