В открито писмо до председателят на ДАНС Петко Сертов от Политическия съвет на партия „Ред, Законност и Справедливост" настояват да се даде публичност на предоставените на ДАНС материали срещу РЗС:

Вече втора седмица определени политически кръгове продължават открито да спекулират с болезнената чувствителност на българското общество към темата "купуване на гласове".

Така например Пламен Юруков заяви пред медиите, че Яне Янев и РЗС купували гласове на неотдавнашните местни избори в Казанлък, а от НДСВ информираха, че били предоставили на ДАНС доказателства за същото във връзка с изборите в Сандански.

Неслучайно цитираните изявления излязоха в един и същи ден, което ясно показва съгласувана акция между СДС и НДСВ, насочена срещу РЗС.
След като Политическият съвет на РЗС остро опроверга този компроматен сценарий, а Яне Янев заведе лично дело за клевета и обида срещу Юруков в Софийския районен съд, изведнъж "режисьорите" дадоха заден ход.

СДС заяви, че не разполагали с доказателства срещу РЗС и нейния лидер, а само със сигнали от техни структури. Официални представители на НДСВ пък развиха абсурдната теза, как някакви материали попаднали погрешка в пощенската кутия на техния депутат Яни Янев, тъй като била в съседство с тази на Яне Янев от РЗС.

За нас, г-н Сертов, възниква основателен въпрос: след като НДСВ уж са разполагали с някакви доказателства за покупка на гласове от наша страна на изборите в Сандански, защо, вместо да ги представят по делото за касиране на изборите пред Административен съд - Благоевград (съдебното заседание бе същия ден), са ги внесли в ДАНС?
И защо не е сезирана прокуратурата?

И дали някой не се опитва да въвлече ДАНС в съвместната компроматна атака на НДСВ и СДС срещу "Ред, Законност и Справедливост"?

Ето защо се обръщаме към Вас със следното категорично настояване: Да се даде публичност на предоставените на ДАНС материали срещу РЗС, както и на всякакъв вид проверки, които Вашата институция е направила по този повод. Даваме съгласие всичко да бъде оповестено пред медиите.

Ако това не бъде сторено в разумен срок, ще изглежда, че НДСВ иска ДАНС да е маша в ръцете на нечистоплътни политици, които да я използват за разчистване на сметки с опоненти чрез въвличане на официални държавни органи в една мръсна игра.
Искаме Юруков да спре да се държи и да говори за ДАНС, сякаш е секретен сътрудник категория „информатор", а ако е, то по-добре да го уволните, за да спре да дискредитира държавната агенция.

А ние от РЗС ще продължим да бъдем най-силният, най-категоричният и най-последователният глас срещу купуването на избиратели и срещу влизането на мафията в българската политика, категорично заявяват от партията.