Лидерът на РЗС Яне Янев опроверга информацията, публикувана в едно от седмичните издания, че е собственик на голяма вила в полите на Пирин.

„Лъжите в тази статия са огромни", категоричен е лидерът на РЗС, като подчерта, че не е продал наследственото стадо с говеда от дядо му.

Той допълни, че е собственик на 41 броя говеда, които е декларирал още като е станал депутат. Освен това има 4 коня, към които Янев призна, че има голяма слабост.

„Това не е никакъв палат и никакъв дворец, а просто старият наследствен обор от дядо ми, който е строен преди 60 години само от тухли единички, печени там и с греди, които са дялани преди 60 години само на ръка. Всичко стои", разказа още лидерът на РЗС.

„Ще дойдете да видите", обърна се с покана към журналистите Янев. Той подчерта, че е измазал обора и допълни, че е негов семеен дълг да се грижи за него.

Янев посочи, че може да ангажира транспорт от парламента и да покани всички журналисти в имота, който е наследил от дядо си.

Той обаче уточни, че всички журналисти първо ще получат кирка и лопата, за да му помогнат да изчисти обора. След това може да опечем нещо, както е традицията в този район, увери Янев.

Селцето се намира на 10 км. от Сандански в полите на Пирин и се казва Малък Царев, посочи още депутатът.