Част от колегите от РЗС се ползват като пощенски кутии - да вършат мръсната работа на БСП и ДПС, заяви независимият депутат Тодор Великов.

По-рано днес той предизвика истински скандал в пленарна зала, като обяви, че лидерът на партията Янев е искал заем от 100 хиляди лева за предизборна кампания. Това стана и повод за гневната реакция на Емил Василев, който лисна  чаша с вода в лицето на бившия си съпартиец и впоследствие беше изгонен от парламентарния шеф Цецка Цачева.

Виждаме постоянно колеги от ДСП и БСП, които заграждат Яне Янев и раздават разни флашки, добави Великов. Той разкри как флашки с ценни разговори пристигали в централата на РЗС. Един ден мъж с каскет занесъл плик, запечатан с кламери и го предал на момичета от фронт офиса.

Когато дошъл Яне Янев казал:А, много добре, това е много важно, съберете целия колектив да разпечатаме това писмо.

Великов бе категоричен, че досега такава практика в РЗС не е имало. На разпечатването на ценната пратка присъствали нотариус, юристи. Бившият депутат от групата на консерваторите смята, че лидерът на РЗС е знаел какво има в писмото. Стана ясно, че в пратката е имало няколко флашки.

Той предполага, че в тях са записите от разговори, които се появиха в медиите.

По повод скандала с чашата вода Великов обясни, че Емил Василев написал писмо, в което обяснявал, че няма 100 000 лева, за да се включи с тях в предизборната кампания на РЗС през 2009.

Янев казал, че може да му даде тази сума на заем, от които 50 000 щели да бъдат личен заем и тях Василев трябвало да върне. В това писмо Василев посочва още, по думите на Великов, че в листите на консерваторите били включени много хора от ДС.

Аз като народен представител съм готов да се явя на детектор на лъжата, категоричен бе независимият депутат. Той уточни, че не знае дали колегата му и бивш съпартиец е взел парите, предлагани от лидера на РЗС. Тодор Великов каза още, че много от депутатите на Янев са държани в зависимост, тъй като подписали записни заповеди, с които гарантирали вярност към партията.

Камен Костадинов отрече ДПС да са снабдявали РЗС с флашки, нито пък че те са дали флашката с видеото с купуване на гласове от ГЕРБ в Пловдив.

Аз лично не съм давал и не зная някой от ДПС да е правил подобно нещо, заяви Костадинов в отговор на въпрос на news.bg как ще коментира информацията на Тодор Великов.

Ако г-н Великов има някакви данни да каже кой, допълни той.

ДПС ако има какво да каже на българското общество има достатъчно самочувствие, за да няма нужда от маши, коментира още Камен Костадинов.

Михаил Миков от БСП отрече да пресреща Яне Янев, за да кроят някакви неща.