Бойко Борисов има един единствен ход - ако се страхува за бъдещето си, можем да му гарантираме, че в случай, че си подаде оставката и си отиде с мир, ще го назначим за шеф на Националната служба за охрана.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на РЗС Яне Янев.

Убедени сме, че Борисов беше добър телохранител на Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски и че може да се справи, но няма повече това правителство да тормози българските граждани, коментира в типичният си стил Янев.

По думите му цялата политика на ГЕРБ е сбъркана във всички области, държавната администрация е пълна с чиновници-сенки, които след работа палят свещи, че не са арестувани или че не са уволнени.

Според Янев, ако Борисов беше държавник, нямаше да се захване с непосилната задача да оглавява изпълнителната власт, изтъкна той.

България е на път да бъде първата страна-членка на ЕС, която ще банкрутира икономически, добави той и упрекна управляващите, че са нанесли толкова тежък удар върху бизнеса.

Борисов разбра, че е загубил доверието на българския народ и дойде ред да иска доверието на личните народни представители на Цветан Цветанов, каза още лидерът на РЗС и определи днешния вот като апаратен сценарий.