Сигналите, които БСП излъчва са за поведение тип "Възраждане", което е тревожно за една лява европейска партия, каквато трябва да бъде.

Това заяви независимият народен представител Явор Божанков, който бе изключен от БСП, заради позицията си относно военната помощ за Украйна.

Цялостна е преориентацията на БСП, а целта е влизане в "хартиената коалиция", смята Божанков, според който едно управление от ГЕРБ, ДПС и БСП звучи като кошмарен сценарий за България и се надява да не се реализира.

В НС се стяга сватба между ГЕРБ и БСП, а ДПС ще кумува

В НС се стяга сватба между ГЕРБ и БСП, а ДПС ще кумува

Интересни дебати се заформиха в пленарна зала за въвеждането на смесеното гласуване

Мандатът на БСП няма теоретичен шанс да бъде изпълнен и няма защо да го държат, убеден е Божанков. Той се надявал и очаквал третата папка да бъде връчена на "Демократична България" или "Български възход", които имали поне 10-15% процента шанс за успех. Мандатът, връчен на БСП, значи само едно- нови избори, добави още Божанков.

По думите му тези партии, които успеят да се обединят по средата между ляво и дясно, ще спечелят следващите избори. В дългосрочен план остава големият проблем, че основни теми остават в сферата на декларациите на всички политически сили, тревожи се Божанков. Докато това не се реши, депутатът не вижда как ще се създаде мнозинство.

Народният представител коментира и темата с оръжията за Украйна. Според него имиджа на страната с решението на Народното събрание да окажем военна помощ на Украйна е оправен. Той не знае защо обаче не се казва какви оръжия изпращаме.

Die Welt: България - страната, която тайно спаси Украйна още миналата пролет

Die Welt: България - страната, която тайно спаси Украйна още миналата пролет

Страната ни е предоставила муниции, покриващи 1/3 от нуждите на украинската армия