6-километровият участък от Софийския околовръстен път по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят, се очаква обектът да се завърши по-рано.

Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и са положени долните асфалтови пластове. Със затоплянето на времето ще бъде положен и последният слой.

Разширението на над 6 км от Околовръстното в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост" стартира през октомври 2019 г. Съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов и с него ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Съоръженията в участъка ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Задръстванията са в миналото - нов, хубав град. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира ремонта заедно с него беше и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

По негови думи благодарение на започналия строеж на дъгата, в момента в района идват голям брой инвеститори.

Няма абсолютно никакво задръстване, хората минават в рамките на минута - минута и половина мястото, където преди се чакаше по 2 часа и половина, особено петък и неделя вечер, изтъкна той.

Пускат изцяло Южната дъга на Околовръстното в София до средата на 2021 г.

Пускат изцяло Южната дъга на Околовръстното в София до средата на 2021 г.

В момента се завършва участъкът от АМ "Тракия" до кв. "Младост"