Националното сдружение на клубовете запасното войнство "За честта на пагона" застава зад коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО". В позиция до медиите от сдружението изтъкват, че подкрепяйки коалицията, подкрепят бъдещото устойчиво развитие на българската държава.

Припомняме, че досега към коалицията се присъединиха ПП "Средна европейска класа" и Съюз на патриотичните сили "Защита". Подкрепата си за Обединените патриоти декларира и национално движение "БГ Патриот".

Патриотите от „Защита” не се цепят от Обединението

Патриотите от „Защита” не се цепят от Обединението

Разграничиха се от Станчо Тодоров

Организацията на запасното войнство е неразделна част от коалицията, се подчертава още в декларацията.

Декларацията е подписана от председателя на сдружението ген.-лейт. о.з. Петър Илиев.

В нея се посочва, че военните от запаса и резерва са положили клетва пред народа и родината и няма да пожалят усилията си за единението и просперитета на нацията. Според тях идеите в управленската програма на "Обединени патриоти" защитават националните интереси и алтернатива на непродуктивното статукво.

Коалицията на патриотите започна да се разпада

Коалицията на патриотите започна да се разпада

Съюзът на патриотичните сили "Защита" напуска

От "За честта на пагона" изтъкват още, че живеем в сложно време, изпълнено с предизвикателства и заплахи. Затова те са готови заедно с другите патриотични сили да направят необходимото, за да бъдат постигнати максимални изборни резултати.

От сдружението апелират към всички военни от запаса и резерва да подкрепят с гласа си коалицията на патриотите, защото така подкрепят бъдещото устойчиво развитие на българската държава.