Не водихме политическа битка на изборите, а водихме битка срещу Бойко Рашков. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, повтаряйки изявлението на лидера си Бойко Борисов от вчера вечерта в студиото на БНТ. Борисов вчера заяви: "Да благодарим, че сме живи въпреки цялата тази репресия".

Според Митов Бойко Рашков заплита всякакви интриги, само и само да не се разкаля на терена, измисля си халюцинации. Има много въпроси, на които ГЕРБ ще търсят отговор.

Засега ГЕРБ не се готвят за касиране на вота, ще изчакат да стане ясна пълната картина от изборите.

Радев - Герджиков: 2:1 при 75% обработени протоколи

Радев - Герджиков: 2:1 при 75% обработени протоколи

На трето място са Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова

Митов нападна Румен Радев, който си създал партия, използвал протестните партии, а неговата партия успяла да удуши всички останали протестни партии. "Румен Радев направи първа крачка към завземане на цялата власт в държавата." Много е важно на втори тур да бъде победен и Митов е убеден, че проф. Анастас Герджиков има всички шансове да победи Румен Радев на втори тур.

По думите му ГЕРБ запазват позициите си в условия на невиждана злоупотреба с държавния апарат. Тепърва ГЕРБ ще правят анализ защо не са успели да убедят повече хора да ги подкрепят. Според Даниел Митов на хората им омръзнало, започнали вече да не знаят към кого да се обърнат, за да се решават кризи и проблеми.

В момента никой нищо не е предлагал на ГЕРБ, но всичко зависи каква ще бъде културата на диалог в следващия парламент. Митов не е убеден, че ще е много лесно на "Продължаваме промяната" и останалите партии да съставят коалиционен кабинет.

анкета

Ще има ли правителство след изборите?

Виж резултати

Да 63.4%

Не 25.6%

Може ли да се предвиди? 8.4%

Нямам мнение 2.5%