Служебният кабинет не може да се бори за приемственост, а за коригиране на пораженията. Това мнение изрази пред БиТиВи бившият служебен премиер Ренета Инджова.

Тя напомни, че при встъпването й длъжност депутатите са се оказали без коли, пари в куфарчета и право да пътуват извън страната. Инджова попита дали сега има някой, който да изглежда във вид, че си тръгва. "Нямате ли чувството, че всичко е добре организиран сценарий, спектакъл", попита още тя.

На Ренета Инджова назначаването на служебния премиер й приличало повече на холивудски конкурс. "Имаше усещане за жена, после имаше усещане за майка, сега бащицата ни напуска. Вече имам усещане за дядо и внуче", коментира Ренета Инджова във връзка с новия кабинет "Герджиков". Тя определи, че една политическа сила стои в основата на това правителство и то не е служебно, а сборно.

Радев поиска от служебното правителство ревизия на кабинета „Борисов 2”
Обновена

Радев поиска от служебното правителство ревизия на кабинета „Борисов 2”

Служебният кабинет да организира честни и прозрачни избори

Ренета Инджова съзира една пълна дискредитация на института по служебното правителство, замислен като правителство, което при извънредни обстоятелства извежда от кризи. Тя коментира, че "нашите хора" приемат като приемственост случващото се по света, а не като извънредни обстоятелства.

По мнението на бившия служебен премиер докато у нас цари безвремие, в света процесите са изключително динамични.

Герджиков обеща да не руши постигнатото от досегашното правителство

Герджиков обеща да не руши постигнатото от досегашното правителство

Но няма да прикрива и грешките

По думите й страната е пред непредвидими обстоятелства, идващи отвън, а не пред свой собствен избор. Ренета Инджова прогнозира, че ще реагираме на тях по един живковски утвърден начин: да се сниши, да се наведе политическата класа и да разчита, че бурята ще премине и всички ще възкръснат във вида, в който 70 и няколко години гледаме.