БСП все още не е готова с избирателните списъци, защото ще чака до 10 септември данни по места колко социалисти с право на глас са починали.

ЦИК на БСП е разгледала жалбата на тримата кандидати за председател- Валери Жаблянов, Красимир Янков и Георги Тодоров. Това стана ясно от думите на Емил Войнов, председател на ЦИК на БСП. 

Не е изпращано указание да се гласува за настоящия председател, по думите му. Телефонисти са ангажирани, но само да информират членовете на партията за предстоящия избор. Не е оказван натиск върху никого. Общинските съвети на БСП изготвяли избирателните списъци. ЦИК не е изключвал от списъците червени с право на глас.

Обвиненията в писмото на тримата са несъстоятелни, според Войнов.

Социалисти зоват кандидатите за лидер на БСП да не участват в опорочен избор

Социалисти зоват кандидатите за лидер на БСП да не участват в опорочен избор

Тежко разделение в Столетницата

На 10 септември ще стане ясен точният брой на социалистите, които ще гласуват на 12 септември. Дотогава по места трябва да се заличат починалите до този момент.

Иначе около 80000 са социалистите, които ще гласуват, но имало дублиращи се имена в списъците. Вотът ще се проведе в 1152 избирателни секции. В ЦИК нямали данни за секционни комисии на частни адреси.

Димитър Данчев заяви, че прекият избор е кауза за всеки социалист. Той е пример за пряката демокрация в действия, отсече той.

Нинова се страхува от пленума, обвини я Красимир Янков

Нинова се страхува от пленума, обвини я Красимир Янков

Станишев е срещу промяна в Конституцията, добра е, проблемът е, че не се спазва

Депутатът бе атакуван, че като член на партийната ЦИК е изразил подкрепа за единия претендент. Всеки социалист имал правото да изразява своята воля и да изказва симпатиите си, коментира той по този повод. Лична воля била изразената от него подкрепа за Корнелия Нинова и с това не ангажирал никого.

Не участвал в никакви агитационни кампании в полза на досегашния лидер на столетията партия. Безпочвени били атаките на съпартийците му към него. Всеки социалист имал право да гласува, включително и той като член на БСП.

Позицията му била от 7 август преди реалния старт на предизборната кампания за председател на столетницата.

Ръководството на БСП притиснало членове на пленума да не идват на заседанието

Ръководството на БСП притиснало членове на пленума да не идват на заседанието

Пленумът на вътрешната опозиция в БСП не събра кворум