Изборът е между старо и ново, заяви по повод избора на изтребител за армията ни социологът Андрей Райчев пред bTV.

България трябва да вземе модерни западноевропейски самолети и изборът е между стари Ф-16 и нови "Грипен". Изборът не е между американско и шведско, а между старо и ново. Няма разговор! Това заяви социологът Андрей Райчев.

ГЕРБ искат парламентарно разследване за избора на самолета Грипен от Радев

ГЕРБ искат парламентарно разследване за избора на самолета Грипен от Радев

Съмнения, че служебно е дисквалифицирана офертата за американски самолети...

Според него атаките срещу подкрепения от президента Румен Радев експертен анализ в полза на "Грипен" са "от лоялност към САЩ. Той определи подобна тенденция като криворазбрана. НАТО не е такова място, където монополно да се продават американски оръжия".

"Няма голяма сделка, за която да няма лобисти. България отдавна не е харчила такива пари. Президентът е прав, трябва да се купят шведски самолети", заяви Райчев.

Според него противниците на държавния глава искат да го "опитомят", " да наберат височина" срещу него и да му покажат, че трябва да се съобразява с тях.

"Много се надявам да не се отиде към война на институциите. Това ще е най-голямата глупост, особено в навечерието на европредседателството", коментира Райчев.

Избрали сме изтребител "Грипен", разкрива доклад на МО

Избрали сме изтребител "Грипен", разкрива доклад на МО

Техниката и оборудването трябва да бъдат доставени до 7 години

Той отбеляза, че скандалът с НДК и промяната на статута на доскорошния шеф на културния дворец Мирослав Боршош "показва, че в страната няма реални скандали". Това се използва от премиера Бойко Борисов, за да повиши международната си активност.

"На Балканите няма лидери. Не е роден човекът, който ще командва сърбите. Не е роден човекът, който ще командва македонците. На Балканите можеш да си авторитет - да си техен говорител пред Европа и на Европа пред тях", допълни Райчев.