За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората могат да пазят дистанция и да се създаде организация.

Това заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. На този фон, се отварят заведения, допълни тя.

Вицепрезидентът отправи критика по повод ваксинационния план у нас.

Тези "зелени коридори" са доказателство, че организацията в този процес не струва, че нещо не е както трябва. Защо се налага това след като имаше ваксинационен план? Това е признание за много сериозни проблеми, категорична е Йотова.

Община Габрово отменя честването на 3 март на Шипка

Община Габрово отменя честването на 3 март на Шипка

Президентът Радев заявява обаче, че ще бъде отново на Шипка

Другата голяма болка и тревога е начинът, по който хората бяха информирани за тези ваксини, по който вървеше самата кампания, допълни още Йотова.

За мен не е достатъчно да видим две голи ръце - било то на минситъра или директори на болници. Поне 3 предписания има от световни здравни организации, за да може хората да бъдат убедени. Когато човек не е информиран и има съмнения, той се страхува, категорична е Йотова.

Има един неприятен факт - страни, които са по-малки от нас, са получили повече ваксини, подчерта тя и допълни, че ще се ваксинира, но когато му дойде времето.

Връщат "зелените коридори" при по-големи количества ваксини

Връщат "зелените коридори" при по-големи количества ваксини

Това съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов

Каквото и да се случи на тези избори, много важна фигура ще бъде здравният министър, убедена е Йотова.

Не съм видяла през всичките тези години БСП да не ни подкрепа, заяви вицепрезидентът.

Аз не съм от вчера в политиката. Всички ние съзнаваме, че президентската институция би могла да се превърне в един чудесен инструмент за пазарлъци. Ние не искаме да се явяваме като резултат от политическо предложение, категорична е Йотова.

През всички тези 4 години ние сме открити към хората. В нито един момент, в това което обещавахме на хората, не сме се променили, допълни тя.

Борисов отваря заведенията от 1 март
Обновена

Борисов отваря заведенията от 1 март

Учениците от малките населени места отиват в клас

Президентската институция е това, което създава стабилност. За разговори, за консултации. В началото диалогът с изпълнителната власт беше възможен, до един момент, когато се оказа, че всичко зависи от един човек, смята Йотова.

Всеки ни казваше - иди се разбери с Бойко. Е, това няма как да стане. Ние отказваме да бъдем под нечий чадър, под нечий похлупак, категоричен е вицепрезидентът.

Според нея, има два много важни въпроса пред страната ни - как България ще отговори на климатичните промени и как ще се преборим с бедността и неравенството, защото това са кризите фантоми, които следват след COVID-19.