Предложението за субсидията от 1 лв. е уродлива постъпка от страна на ГЕРБ. Това заяви в студиото на bTV лидерът на АБВ Румен Петков.

По думите му предложението се прави без да има анализ на потребностите на партиите.

Според него връщането на надвзетите пари е неконституционно.

Липсата на дискусия по този въпрос, бягството на търсене на позиция от Конституционния съд не е добро решение, подчерта Петков.

Той е категоричен, че след като предложението е минало на второ четене в Народното събрание няма какво да се направи.

Румен Петков запита дали трябва обществото да плаща на една партия да си направи телевизия, като поясни, че не визира само БСП.

На въпрос дали е възможно обединение вляво за местните избори, той отбеляза, че е рано да се даде такъв отговор.

По думите му Мая Манолова би била силен кандидат за кмет на София.

По отношение на подадената и след това оттеглна оставка на лидера на червените Корнелия Нинова, Петков заяви, че прави лошо впечатление, че битката на БСП с корупцията е приключила на 23 май.

Една част от хората БСП бяха превърнали кабинета на главния прокурор в кошче за душени отпадъци, подчерта лидерът на АБВ.

Във връзка с арестувани полицаи за продажба на дрога, той заяви, че приветства такива акции, за да се покаже на обществото, че МВР работи в негова полза. 

Той е на мнение, че в такива случаи мерките трябва да бъдет безкомпромисни. 

За АЕЦ "Белене" той поясни, че от АБВ отдавна са заявили позицията си, че централата е задължителна. Според него отношенията ни с Русия се динамизират и това е обнадеждаващо.