"Възраждане" са загрижени за сигурността на София и това, което се случва в града в борбата срещу нелегалната миграция.

Пред журналисти преди заседанието на Столичния общински съвет общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов ще очаква отговори колко мигранти се приемат в България, какъв е планът за тях, къде ще бъдат настанявани, каква информация има като цяло държавата ни, дали смятат, че са безопасни. Оттук нататък предстои да се направят срещи с вътрешния министър Калин Стоянов, с шефа на СДВР Любомир Николов и с шефа на Гранична полиция Антон Златанов.

Николов не иска софиянци да се страхуват да се разхождат свободно из града заради наличието на мигранти от Европа към България.

Опозицията в парламента алармира по-рано този месец за тайни полети, с които мигранти се връщат у нас. От Агенцията по бежанците пък заявиха, че няма нищо тайно, а случващото е по реда на Дъблинския регламент.

Припомняме, че след избора на председател в СОС групата на Възраждане са разпадна. Четиритмата общински съветници, които подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС,бяха изключени. Така Възраждане остана с трима представители в СОС. Случаят доведе и до сътресения в парламентарната група. Депутатите Иво Русчев, Николай Дренчев и Александър Арангелов бяха изключени, защото са гарантирали за въпросните общински съветници. Тримата останаха в НС като независими депутати.

МВР шефът уверява, че не се готви Апокалипсис с връщането на бежанци

МВР шефът уверява, че не се готви Апокалипсис с връщането на бежанци

Гранична полиция се справя с нелегалната миграция