България приветства плана на президента Тръмп за Близкия изток. Това заяви външният министър Екатерина Захариева по време на срещата си с външния министър на кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан бин Абдуллах ал Сауд, който е на посещение у нас.

Двамата първи дипломати обсъдиха ситуацията в Близкия изток. Те се обединиха около мнението, че всички конфликти трябва да се разрешат по мирен път на масата за преговори.

"Приветстваме плана на президента Тръмп като дългоочакван опит да се даде така необходимия нов тласък на близкоизточния мирен процес. Важно е според нас и двете страни да демонстрират ангажимент към урегулиране на всички спорни въпроси като се вземат предвид и желанията и опасенията на всяка една от тях." - коментира Екатерина Захариева.

Борисов обнадежден: България се връща на газовата карта на Балканите

Борисов обнадежден: България се връща на газовата карта на Балканите

Премиерът и президентът се срещнаха с външния министър на Саудитска Арабия

Принц Фейсал бин Фархан бин Абдуллах ал Сауд също изрази позиция, че палестинците трябва да участват в мирни преговори.

"Непроменена е позицията на Саудитска Арабия по отношение на правата на палестинците. Ние насърчаваме тяхното включване в мирни преговори. Включване в разрешаване на конфликта. Подкрепяме всички усилия на света за мирно уреждане на конфликта. Ще продължаваме да поддържаме палестинските си братя в техните законни права." - заяви принцът.