Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка, ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани, коментира премиерът Бойко Борисов, по повод възмущението на лидера на БСП Корнелия Нинова за мълчанието му от думите на Зоран Заев за Илинденското въстание, на закриването на многонационалната съвместна подготовка "PLATINUM LION 2018" на Учебен полигон "Ново село".

Вчера отговориха, не се занимавайте, историците могат да обяснят, отговорихме добре в лицето на вицепремиера, допълни премиерът. Ако почне да отговаря сега, той знае, че това ще е темата на медиите, а Борисов иска днес акцент върху огромното и успешно учение на много държави и за първи път под българско командване, върху прекрасните офицери, които са на световно ниво. "Това искам да се чуе", обясни той.

Военните проекти да са съвместими с НАТО, иска Борисов

Военните проекти да са съвместими с НАТО, иска Борисов

С тези подготовки се учим да се отбраняваме заедно според премиера

Зоран Заев беше в четвъртък в Благоевград, заедно чествахме празника, поднесохме венци, какво повече искате. Чествахме така както сме се разбрали в договора, коментира Борисов.

Той се чуди защо се връща тази тема и според него за съжаление довечера това ще чуят българите, а не какви офицери, войници и какво се прави за армията.

"Не няма да ги чуят, познавам ви добре и затова не ми се искаше да го говоря, но свобода на медиите, какво да правиш", добави премиерът Борисов.

Захариева защити Борисов пред Нинова с партията дала костите на Гоце Делчев на Тито

Захариева защити Борисов пред Нинова с партията дала костите на Гоце Делчев на Тито

Тя призовава лидера на БСП да бъде спокойна, защото правителството се грижи за националните интереси