"Изчаках няколко дни премиерът да реагира на думите на македонския му колега Зоран Заев, че "Илинденското въстание е македонско", но той мълчи и до днес.

"Поемам отговорността да кажа следното: личното ми приятелство с г-н Заев, общите идеи и съвместната работа между БСП и СДСМ, общото бъдеще на двете страни като част от Европейския съюз и НАТО са много важни и ние държим на тях, но историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана", пише във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

Борисов усеща позитивен резултат от Договора с Македония
Обновена

Борисов усеща позитивен резултат от Договора с Македония

Чества със Заев в Благоевград 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

Нинова коментира, че разбира сложната вътрешнополитическа ситуация в Република Македония, предстоящия референдум и деликатните баланси, но счита, че не трябва да се решават за сметка на България и да не се поставят на изпитание крехките основи на добросъседството, градени с труд и надежда през последната година.

"Призовавам премиера Борисов да се откаже от политиката на мълчаливо съгласие с такива изявления, защото по-късно това може да се върне като бумеранг срещу България", пише председателят на БСП.

По евростандартите Илинденско-Преображенското въстание вече е джендър бунт

По евростандартите Илинденско-Преображенското въстание вече е джендър бунт

От честването излиза, че въстаниците не са нито чистокръвни българи, нито коминтерновски македонци, а широко скроени европейци, борели се за Европа без граници и без нации