Идвам със знание, идвам с правила, идвам с воля започнатото да се довежда до край. И най-вече идвам със сърцето си".

Така кандидатът за кмет на обединената десница в столицата Мартин Заимов се обърна към събралото се множество в столичния парк „Оборище" (бивш парк Заимов, бел.ред.) при откриването на предизборната си кампания.

Преди той да се качи на сцената на видеостена бяха показани кадри от многобройните незаконни сметища, замърсени подлези, тревни площи и тротоари в столицата, тротоари и улици, претъпкани с паркирали коли, изпочупени люлки и пейки, незапълнени изкопи.

Това е кошмарът, който ме кара да стана кандидат-кмет", каза синият кандидат в отговор на видяното. Обещаха ни генерална промяна, която не се случва, допълни Заимов.

Той обеща, че за четири години мандат ще построи 20 км. ново метро, а след две години проблемът с боклука ще бъде решен, така че не София да работи за боклука, а боклукът да работи за София.

За да подкрепят Мартин Заимов на сцената се изправиха лидерите на ДСБ и СДС Иван Костов и Пламен Юруков.

Той е човек на действието. Той има сърце", каза Иван Костов и призова хората да гласуват за Мартин Заимов, „заради сърцето, заради обичта" и защото държи на дадената дума.

По думите на лидера на СДС Юруков в математиката 1+1=2.
На избори обаче едно плюс едно е равно на много повече, защото за Заимов ще гласуват не само симпатизантите на СДС и ДСБ, но и тези, които са уморени от безкрайните политически боричкания.

При представянето на кандидатите за общински съветници и районни кметове на десницата Заивмов заяви, че ако спечелят хората, издигнати от СДС и ДСБ работата му ще бъде много по-лесна, но какъвто и да е изборният резултат, той ще работи с всички и няма да допусне политиканстване.

Откриването на предизборната кампания на коалицията между СДС и ДСБ - „Алианс за София", завърши с някои стилни изпълнения на Белослава.