Кандидатът на „Алианс за София" Мартин Заимов потвърди заявеното по-рано днес от СДС намерение на десните да поискат ръчно преброяване на бюлетините в София.

На пресконференция в щаба си той съобщи, че има много сигнали за изборни измами, като два от тях са потвърдени към сегашния момент.

Десният кандидат подчерта, че това се прави не за да бъде оспорена победата на Борисов, а заради законността. По думите му Борисов има своето място, въпреки,че е избран с гласовете на по-малко от една пета от софиянци.  

„Тези избори доказаха, че ДС отива в миналото." - заяви Мартин Заимов, визирайки победата си над Бриго Аспарухов на местния вот в столицата.

Според него е редно социалистите да се отърват от подобни фигури в интерес на своите избиратели, както и че Бойко Борисов трябва да спази обещанието си  да оттегли кандидатите с агентурно минало.

„На 9 октомври той заяви, че ще оттегли всички ченгета от листите. Ако иска да докаже, че не е патерица на Георги Първанов, трябва да ги оттегли." - коментира председателят на столичната организация на СДС Борислав Бориславов.

Тити Папазов: 

Безкрайно съм благодарен на тези, които гласуваха за Мартин.

„След като победихме ДС, оттук нататък ще победим и некомпетентността." -  изрази увереност Заимов, като допълни, че освен Борисов, много от общинските съветници в листата на ГЕРБ също са некомпетентни.

Кандидатът на десницата заяви, че оттук нататък на Борисов му остава само да се оправдава за несвършената работа.

Мартин Заимов се ангажира да работи за интересите на всички софиянци, независимо за кого са гласували.

Припомняме, по време на предизборната кампания десният кандидат декларира, че ако не спечели кметския пост ще бъде общински съветник.   

Той призова столичани да подкрепят кандидатите на десницата за районни кметове, които застанаха заедно с него пред журналистите, като подчерта, че те са по-добрият избор на фона на ченгетата и некомпетентните хора, преобладаващи в листите на ГЕРБ.

В щаба на Мартин Заимов дойде и кандидатът на Демократическата партия Тити Папазов, който заяви, че цялото ни общество би се чувствало по-добре, ако е оцветено в синьо.   

Безкрайно съм благодарен на тези, които гласуваха за Мартин", каза Папазов, като подчерта, че би се чувствал  много зле, ако Заимов беше останал трети заради разпиляването на десните гласове.

Кандидатът на Демократическата партия също прогнозира, че Борисов ще изостави кметския пост заради парламентарните избори.

На България е необходима нова синя ера, за да сме не просто в Европейския съюз, а да бъдем истински европейци, категоричeн e Тити Папазов.

Двамата с Мартин Заимов заявиха пред медиите, че са в много добри отношения, независимо, че бяха конкуренти в изборната битка.