Приемат се закони, насочени само и единствено срещу определено лице. Законът, по правило, трябва да действа принципно и по отношение на всички хора.
Това притеснение на реформаторите изказа говорителят им Димитър Делчев в интервю за БНР.

Делчев беше категоричен, че предлаганите промените в Закона за военното разузнаване, според които директорът на военното разузнаване не може да бъде цивилен, са насочени само и единствено срещу досегашния шеф на институцията Йордан Бакалов.

"Поправката, която БСП направиха, беше, за да се отстрани Бакалов от неговата позиция. Това не е принципна поправка, а цели конкретни действия", заяви Делчев след като и втори път депутатите потвърдиха вота си за промените, с които шефът на военното разузнаване бе принуден да подаде оставката си.

От Реформаторския блок настояват за спешна оптимизация на администрацията в МВР. Спестеният ресурс ще може да бъде пренасочен към служителите на МВР на терен, както и за закупуване на техника, заяви в коментар на полицейските протести от последните дни Димитър Делчев.
Той призова вътрешния министър Румяна Бъчварова до подобри диалога със синдикалните организации, тъй като реформата трябва да бъде "предвидима, поетапна и публична".

Въпреки това реформаторът бе категоричен, че реформа в МВР трябва да се проведе.

Според Делчев трябва да се оптимизира начинът на разходване на средствата в системата на МВР. Няма как да очакваме отнякъде да се вземе, за да се даде на ведомството. Спешно трябва да се направи оптимизация в сред администрацията на министерството.

От РБ настояват да се ограничат средствата, които се харчат за администрация, и те да се насочат към хората, които са на терен. По този начин ще се постигне мотивиране и ще има средства да се закупи необходимата материална база.

"В никакъв случай не може да се говори, че подкрепяме протеста, но и в никакъв случай не може да се говори и че го заклеймяваме. Той трябва да се случва в рамките на закона", коментира Димитър Делчев, цитиран от БНР.