Пикантни, но незаконни. Такива са последните и поредни записи от разговори на публични личности, които изтекоха в публичното пространство, според зам.-председателя на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков.

Според него обаче с този скандал само се изместват важните теми от дневния ред на държавата като бюджета за 2016 година или предложенията за изменения в Закона за акцизите и дънъчните складове.

Ние вече като общество пропуснахме едни промени в акцизното, в данъчното законодателство, където някой се опита да вкара един текст, че едва ли не навсякъде могат да се обработват, включително и в неданъчни складове, могат да се обработват документи за акцизни стоки. Ние трябва да си дадем сметка кой се опита всъщност да легитимира контрабандата в държавата, посочи политикът в студиото на БНТ.

Румен Петков препоръча разследването да се съсредоточи върху фактите, че записите са незаконни. „Ние сме на път като общество да подминем дебата по бюджета за 2016-та година. Това вече се случва. Вчера и днес се занимаваме със записи, които лично аз не мисля, че представляват такъв обществен интерес.

Считам, че волно или неволно такива материали, които имат своя пикантен характер,  отклоняват общественото внимание от наистина значими въпроси.
Заради това и народните представители от АБВ реагираха остро, когато законово се облича възможността да се легитимира контрабандата, посочи той.