Управлението на ГЕРБ изглежда безинтересно и изчерпано, но и дори и да се приемат оставките на тримата министри (Нанков, Мовковски и Радев), се съмнявам да се промени нещо. Това заяви пред Нова социалистът Крум Зарков.

Той обясни, че политическата обстановка в момента не е много за усмивки, защото според него целият водедил с оставките започнал да става безинстересен.

Властта играе ролята на спасителен механизъм, за да могат да спасят ролята на действащите лица и те нямат потенциал да намерят решенията в парламента, заяде се Зарков.

Той уточни, че идеята на червената партия за отиването при хората е, че не могат да се вземат конкретни решения в парламента, защото той е кален и е запушен от кални битки.

Герберът Toма Биков коментира, че със сигурност има различни спекулации относно оставките на тримата министри, така че в понеделник се очаква те да бъдат обсъдени. Ще се обсъждат още цялостните приоритети на управлението, както и цялостно пренареждане на посоката.

Вече влизаме във фаза, в която трябва да се посочат нови приоритети и оставките да станат повод за преформулиране на приоритети. Не говорим колко оставки ще бъдат и какви промени ще се направят, защото подобни разговори ще се водят на коалиционния съвет.

Право на премиера и на коалиционния съвет е да вземат решението за оставката на тримата министри.

Караянчева: Тримата министри остават в парламента, ако оставките минат

Караянчева: Тримата министри остават в парламента, ако оставките минат

Политиката не трябвало да загуби кадри като Нанков, Радев и Московски

Биков изтъкна, че не приема критиките на опозицията. Те не се справяли чак толкова добре като управляващите.

БСП е изчерпана и има една алтернатива на тяхното управление - хаосът, захапа опозицията Биков.

Велизара Кръстева от ДПС припомни, че от сформирането на кабинета на "Борисов 3" той се движи в праволинейна посока.

Политическата криза е перманентното състояние, в което се намира властта. Най-голямата партия, която носи отговорност говори за мантри и наказания, а лявата опозиция за популистко-левичарски натиск и как всички ние отиваме при хората, за да им помогнем, обясни Кръстева.

Днес трябва да се мисли за промяна на формулата на управление на властта и как да бъде спасена демокрацията. Няма работещи системи на институциите, те са в колапс, отбеляза депутатът от ДПС.

Кръстева оцени управлението на ГЕРБ като "един ежедневен скандал".

Цветан Цветанов отрича за битки в ГЕРБ

Цветан Цветанов отрича за битки в ГЕРБ

Депутатите на ГЕРБ ще подкрепят оставките, ако те бъдат внесени в парламента

Пламен Христов от "Воля" посочи, че подадените оставки са едно достойно поведение на една политическа отговорност на тримата министри.
Подаването на оставките не е единственото, което трябва да се случи, а тепърва да се търси отговорността за фаталния пътен инцидент край Своге, обясни той.