Единствената цел на Ахмед Доган била да защитава България от всички, които биха й посегнали. Това заяви пред Нова телевизия проф. Димитър Тадаръков – един от най-близките приятели на почетния председател на ДПС.

Той коментира, че Доган започнал да сътрудничи на „Държавна сигурност”, за да помогне на страната. Впоследствие той силно се разочаровал от службите, защото видял, че България не помага на турците. Точно тогава Ахмед Доган започнал да формира организацията, която да пази правата и свободите на българските турци, обяснява Димитър Тадаръков.

Самият той не знаел защо, след като се оттеглил от председателското място, Доган до поверил на Лютви Местан.

Тадаръков и Доган редовно обсъждали развитието на българската икономика. По думите му през последните 7 години заради еврофондовете били блокирани всички останали глобални инвестиции. Димитър Тадаръков смята, че има разминаване на векторите на спестяванията и инвестициите.

От своя страна пред БиТиВи бившият съветник на Доган проф. Емил Георгиев определи като ответен удар на турските власти забраната почетният председател на ДПС Ахмед Доган да влиза в Турция. Този удар бил заради действията на Ахмед Доган срещу Лютви Местан, който бе свален от председателския пост в ДПС и дори изгонен от партията.

Георгиев коментира, че Доган е вкаран в черния списък на турските служби. Това според него била поредната заплаха за живота на почетния председател на ДПС. Емил Георгиев е убеден, че Турция стои и зад атаката на Октай Енимехмедов срещу Доган.

Георгиев смята, че пришиването на Доган към Делян Пеевски е опит да се омаловажи направеното в края на миналата година от Доган, а именно, че била прекъсната възможността сегашното ръководство на южната ни съседка да влияе на политическите процеси у нас. В момента Реджеп Ердоган и Ахмет Давутоглу нарушавали всички принципи на Кемалийска Турция.

Бившият съветник на Доган коментира, че турският президент Ердоган е изпаднал в тиха лудост, дори тотална истерия и правел грешка след грешка. Грешка било и обстрелването на кюрдите. Коментирайки заплахите на Ердоган да залее Европа с мигранти, Емил Георгиев заяви, че Европа е допуснала един почти ненормален човек да я държи на каишка.

Не бе пропусната и новата партия на Местан – ДОСТ. Според Георгиев това бил отчаян опит на един нарцис да остане на политическата сцена.