Подборът на състава на кабинета на еврокомисаря е по преценка на еврокомисаря, като няма никаква политическа намеса в този процес.

Това заяви министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на Иван Костов за кадровата политика на правителството в институциите на ЕС.

В момента в кабинета на Георгиева, по думите на министър-председателя, работят 16 души, от които 2-ма българи - единият се занимава с финансовия контрол, вторият е шеф на архива. Още 4-ма наши сънародници подпомагат еврокомисаря по хуманитарната помощ.

Все още България не е добре представена в европейските институции, заяви Бойко Борисов. Според него това е така, защото страната ни все още е нов член на общността.

Всяка страна член на ЕС се стреми нейните политици и експерти да участват в работата на европейските институции, изтъкна Иван Костов. В кабинета на българския еврокомисар Кристалина Георгиева няма нито един българин.

Кристалина Георгиева не реализира българската кадрова политика, изтъкна Костов. Той попита защо Кристалина Георгиева не е препоръчала българи на другите комисари.