Увеличението на цената на винетката с аргумента „нужни са пари за поддръжка" означава, че или Борисов лъже, че е строител на всички магистрали у нас, или че прибързаното рязане на ленти на недостроени магистрали през цялото време е било само за негова радост, но за сметка на хората. Това написа в профила си във фейсбук лидерът на БСП Михаил Миков в коментар на новите цени на винетките.

Припомняме, винетките скачат от 10 декември. Министерски съвет е приел годишната винетка за леки коли и автомобили до 3,5 тона да стане 97 лева на фона на досегашната цена от 67 лева. За леките коли месечната цена ще е 30 лева, като с 5 лева отгоре ще струва и седмичната винетка - 15 лева.

Лидерът на социалистите смята, че информацията, че след месец и половината цената на винетките ще се увеличи до 97 лв., защото била нужна поддръжка за магистралите, а нямало пари, се е прокраднала някак си между другото.

„Няма как да не се запитаме поне няколко неща. Нали правителството взе заем от 16 млрд., а за следващата сякаш готви и нов, надявам се в по-малък размер?! Значи трябва да има пари", коментира Михаил Миков. Той намира са малко необичайно чисто нови магистрали, които по закон имат гаранция 5 години, да бъдат ремонтно обслужвани за сметка на хората.

Социалистът пита няма ли някой да потърси отговорност от изпълнителите на строителните работи, ако има дефекти, или още отсега отговорът на този въпрос е ясен.  Няма нито една отсечка от магистрала у нас, построена от ГЕРБ, за която гаранционният срок да е изтекъл, категоричен е Миков.

Той изтъква, че магистралите са видим резултат от дясната политика на това правителство. По време на строителството им сме плащали скъпо и прескъпо, но сега щели да ни излязат скъпо и прескъпо за поддръжката. Това според социалиста означава, че все по-малко хора ще могат да се ползват от тях.

Михаил Миков е убеден, че Борисов би обвинил БСП и за това. „Вероятно защото нему сега ляга отговорността да поддържа всичко построено по наше време. Но ако Борисов реши поне веднъж да пита Вас - Вие искате ли да плащате толкова скъпо за дейности, които по закон са за сметка на строителя на магистралата", коментира още червеният лидер.