Министрите на Реформаторския блок от третия кабинет на Бойко Борисов нямат основание за притеснения от ревизията, който възнамерява да извърши служебното правителство.
Такава позиция изрази пред БНР Найден Зеленогорски.

"Нямам основание да смятам, че министрите на РБ са действали против интересите на държавата, правили са закононарушения или са взимали решения против интересите на страната. Аз съм абсолютно спокоен относно т. нар. ревизия." - коментира Злеенегорски.

Представителят на ГЕРБ Димитър Главчев добави, че за ревизиите си има компетентни органи, които работят перманентно.

Той отбеляза, че служебното правителство изглежда надпартийно, но е показателно, че единият от вицепремиерските постове е поверен на ярка политическа фигура от БСП.

"Съставът на служебното правителство е поне на пръв поглед успешен опит на президента Радев да се еманципира от БСП, но не е лошо да видим, че там имаме ярък представител на ИБ на БСП, каквато е Деница Златева като вицепремиер, т.е. фигурата на заместник-командира по политическата част, г-н Радев много добре ще ме разбере, е много ярко изразена. Политически фигури от ГЕРБ няма." - коментира Главчев.

Той изрази надежда РБ да се обедини, защото той е най-естественият партньор на ГЕРБ, ако изборният резултат е недостатъчен за самостоятелно управление.

"Политиката не е това, което беше. И в Европа и в България тя е търсене на това, което ни сближава, а не което ни разграничава и България задълго ще се управлява от коалиционни управления." - коментира Зеленогорски.

"Десните са като едно малко дете, което питаш: Кого обичаш повече - мама или тати? А то иска да обича и мама, и тати. За съжаление обаче ние вечно се разделяме, вечно намираме поводи за това и бих казал, че доста хора трябва да преглътнат личното си его." - каза още той.