Корнелия Нинова упрекна по време на парламентарния контрол финансовия министър Симеон Дянков, че се замисля непрозрачна приватизация под масата.
Нинова настоя финансист номер едно да даде информация за Националната консолидационна компания, където ще се съберат активите на държавните предприятия за приватизация.

Симеон Дянков от своя страна учтиво отговори, че е запознат с Националната консолидационна компания и че ако му бъде зададен такъв въпрос на следващия парламентарен контрол, ще отговори.

Раздразнена Нинова го изпревари и съобщи каква е Националната консолидационна компания - „Национален технологичен център по климатичните промени" ЕАД. „Ползвате една компания по климатичните промени, за да приватизирате „Булгартабак Холдинг" и „Техноекспортстрой", изтъкна Нинова.

По думите й - „това потвърждава, че в стратегията ви за приватизация е пълен хаос, в главите ви също е пълен хаос", като червената депутатка изрази съмнения, че златни предприятия ще бъдат приватизирани за жълти стотинки.
Вицепремиерът не отговори и на въпроса на Нинова защо не се спазва законът за „Сребърния фонд", в който трябва да влизат приходите от приватизация.

„В закона за държавния бюджет за 2011 година е предвидено 450 милиона лева приходи от приватизация да отидат за попълване не на този фонд, а на дупката в държавния бюджет", алармира Нинова.