"Труд"

1,37 млн. лв. за изборите събраха партиите

Системата за пръстова идентификация в болниците окончателно излезе от експлоатация в петък, 7 парил, в 17.30 ч. след обнародване в Държавен вестник. Така на боклука отиват около 5 млн. лв. - толкова струваше до момента на болници и данъкоплатците въвеждането на непрактичното чекиране. Средствата включват разходи за софтуер, дадени от НЗОК и лечебни заведения, за четци - поне по един за 360 партньори на НЗОК (медицински центрове, аптеки, кабинети), също поне по едно устройство в малките болници и по няколко в по-големите (общо 316 лечебници).

"Стандарт"

Спрягат Явор Нотев за шеф на парламента

Явор Нотев е едно от най-обсъжданите имена за председател на 44-ото Народно събрание. Юристът от "Атака" се ползва с авторитет и в другите политически сили и вече беше зам.-председател на 43 НС. За него е почти сигурно, че ще застане най-високо на парламентарната трибуна, съобщи вчера Канал 3. Първоначалният вариант бил Нотев да е министър на правосъдието. Но от "Атака" възразили, защото ако Нотев излезе от НС, за да отиде в кабинета, на мястото му няма да влезе представител на "Атака". В ГЕРБ пък гледали благосклонно на този вариант, тъй като така си гарантирали пълна ангажираност на Обединените патриоти с кворума в НС и приемането на приоритетните за коалицията закони по управленската програма.

"Монитор"

Дават на съд КЕВР заради поскъпването на газа

Федерацията на потребителите и омбудсман Мая Манолова внасят жалба срещу КЕВР в Софийския административен съд срещу повишението на цената на природния газ. Това потвърди пред БНР Емил Георгиев, изпълнителен секретар на федерацията.