"Труд"

70 000 българи в чужбина за Великден

Около 70 000 българи ще изкарат Великден зад граница. 45 000 от тях ще посетят Гърция, 7000 отиват в Сърбия, 2500 в Македония, съобщи за "Труд" Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Според неговите разчети над 200 000 ще пътуват в пределите на страната, част от тях по родните си места, други на почивка в хотел.

"Стандарт"

Екшън план за намесата на Анкара

Екшън план за предотвратяване намесата на Турция в провеждането на предсрочните парламентарни избори и сигурността на страната е бил обсъден при президента Румен Радев, научи "Стандарт". На срещата на "Дондуков" 2, инициирана от президента, вчера присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Пламен Узунов, шефът на ДАНС Димитър Георгиев и началникът на Държавна агенция "Разузнаване" Драгомир Димитров. И при влизане в институцията, и след разговорите в нея те отказаха официален коментар за провелото се съвещание. От "Дондуков" 2 пък само съобщиха, че "държавният глава Румен Радев е провел поредното работно съвещание, в което участие са взели главният прокурор и ръководителите на службите за сигурност, посветено на провеждането на предсрочните парламентарни избори и на сигурността на страната".

"Монитор"

3 от 100 врачки плащат данъци

Само 3 врачки в страната са се регистрирали и са платили патентен данък за дейността си. Това показа проверка на "Монитор" в общинските данъчни служби на София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Кюстендил, Хасково и др.

В същото време елементарна справка в сайта за обяви alo.bg показва, че около 100 гадателки от различни градове и села прибират пари за предсказания, магии и заклинания за любов. Две от изрядните врачки са от Варна, а третата работи в София, като тя дори плаща данъка си за втора поредна година.

"Сега"

Пострадалите от взрива в Хитрино завеждат искове за над 10 млн. лв.

Безпрецедентни искове за над 10 млн. лв. ще бъдат предявени от наследниците на жертвите и от всички пострадали от трагедията на гара Хитрино срещу превозваческите фирми "Булмаркет ДМ" ООД, "Булмаркет рейл карго" ЕООД и Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), съобщиха от шуменска адвокатска кантора за "Сега".

"Дума"

Президентът свика спецслужбите заради изборите

Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Пламен Узунов, председателят на Държавната агенция "Разузнаване" Драгомир Димитров, шефът на ДАНС Димитър Георгиев бяха на извънредно съвещание при Румен Радев. Шефовете на спецслужби запазиха мълчание и преди, и след разговора си с президента, а според лаконичното официално съобщение той е бил посветен на подготовката на предсрочните избори. Според запознати тема на сбирката е било и напрежението в отношенията с Турция заради откритата намеса в предизборния процес у нас. Служебният премиер Огнян Герджиков не е присъствал.

"Капитал дейли"

България: по-щастлива, но последна в ЕС

България е по-щастлива, но още е в последната 1/3 на световното подреждане. Според класацията на ООН, която мери икономически и социални показатели, по-доволни от живота си - или точно преди страната ни, са палестинците, египтяните и тунизийците. И всички други държави от Евросъюза.