Пенсиите на звездите

"24 часа":

Борисов вика 2-ма министри за пенсиите на звездите

 

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил до понеделник социалният министър Тотю Младенов и министърът на културата Вежди Рашидов да го запознаят със ситуацията около изгорелия архив на Концертна дирекция. Министър-председателят бил силно впечатлен от публикацията във вчерашния "24 часа", в която вокалът на "Сигнал" Данчо Караджов призова, за да не останат 20 звезди без пенсии, българите да свидетелстват, че тези изпълнители са пеели. Архивът изгорял преди 22 г. и с него изчезнали документите за техния труд.

Ако не се намери дублиращият архив, правителството ще разпореди да се търси вариант за персонални пенсии на тези, чиито документи са унищожени.

 

 

 

Акция

 

 

 

"Стандарт":

Белезници за бандити, крали по списък

 

Полицаи спретнаха капан на ударна бригада, която разбива по списък апартаменти в София, Пловдив, Пазарджик и Перник. Униформените издебнаха в среднощна засада бандитите, докато правят поредния си обир. Сред среднощна половинчасова гонка по софийските улици белезниците щракнаха върху ръцете на трима от бригадата - В.М. (44), К.М. (23) и М.Б. (28). Полицаите изчакали, преди да атакуват. Те ги наблюдавали от разстояние, за да документират обирите.
Последователно апашите влезли в четири апартамента в кв. "Красна поляна" и "Красно село" в София. От жилищата обирджиите задигнали златни накити, аудио- и видеотехника, преносими компютри и други ценни вещи.

 

 

 

 

Изровиха дело срещу Сидеров

 

 

 

"Труд":

ДСБ топна Сидеров пред Цветанов

 

Атанас Атанасов (ДСБ) претопли вчера следствено дело на МВР срещу Волен Сидеров  от 1984 г. за изнудване. И призова вътрешния министър Цветан Цветанов да провери случая в архива на МВР. За да бъдело ясно дали правителството на ГЕРБ е поставено под угрозата да зависи от човек със съмнения за зависимости от миналото. Заключението в следственото дело било Сидеров да бъде даден на съд за изнудване, след като бил хванат с белязани 1000 лв. Но до съд не се е стигнало, каза Атанасов.

 

 

 

Криза

 

 


"Труд":

Ромска булка само за 4000 лева

 

Кризата удари и традиционния пазар на булки край Бачковския манастир. Тази година ромките калайджийки вървяха по 3000-4000 лв., а "втората употреба" - по 300 лв.!

В предишни години на пазара се чувстваше изобилие. Автопаркът бе обсипан с мерцедеси и беемвета, а семействата на красивите моми прибираха чувствително по-високи суми.

До 2007 г. например цената на елитна мома е стигала и до 100 хил. лева. Роми обясняват, че момичето трябвало да прилича на киноактриса - висока, девствена с дълга коса - черна или естествено руса, перфектни бели зъби. Днес кризата се усеща и по липсата на златни бижута по девойките, както и по по-евтините тоалети.

 

 

 

 

Б. Димитров с нова версия за историята ни

 

 

 

"Стандарт":

Б. Димитров пише история на България

Своята версия за историята на България се кани да напише министърът без портфейл Божидар Димитров. "Атаките към мен са резултат на политическата борба", заяви той пред PRO.BG . И допълни, че никой от съпартийците му не оспорва делата му. "Три пъти рационализирах системата за българско гражданство. Ликвидирах и корупцията", похвали се министърът. Той съобщи още, че кабинетът е отпуснал 420 хил. лв. за църквата "Св. Кирил и Методий" в Созопол, където ще се съхраняват мощите на св. Иван Предтеча. Димитров коментира и даването на гражданство срещу инвестиция. "Това е световна практика, дявол да го вземе. Изведнъж някои станаха невероятни моралисти", каза той.

 

 

 

Жестокост

 

"24 часа":

Одраха кутре, преди да го вземат в Холандия

 

Кученце на 2 месеца от приюта в Горни Богров е било зверски убито в нощта срещу събота. За това алармираха от фондация Animal Rescue Sofia, която заедно със Столична община стопанисва дома за изоставени животни.

Кутрето било обезглавено и одрано. Кожата и главата му са намерени от гледач пред клетката, в която е живеело.

Вчера кученцето е трябвало да бъде осиновено от холандско семейство. То пристигнало в приюта следобед и след като се разбрало какво се е случило, взело със себе си сестричката на мъртвото животно.

 

 

 

Жега за последно

 

 

"Труд":

Жегата би 22 рекорда за сбогом, в сряда само 20°

 

Жегата счупи вчера 22 температурни рекорда, някои от които са 75-годишни (като в Казанлък и Кърджали - виж по-долу). Още от днес обаче настава захлаждане и в сряда ще е едва 20°. Най-горещото постижение от съботния ден е 38°, които бяха измерени и във Велико Търново, и Русе.

От днес започва съществена промяна на времето - ще проникнат студените въздушни маси, които вече завладяха Западна и Централна Европа.