Заплашват шефа на НАП

"Стандарт":

Данъчен №1 на прицел


Данъчен №1 е получил заплахи за живота си, научи "Стандарт". Най-вероятно заканите към Красимир Стефанов са отправени от групировките, които бяха засегнати при последните съвместни акции на НАП, МВР и прокуратурата. Само за няколко месеца бяха пресечени злоупотреби за над 100 милиона лева. По всички тези случаи са заведени и прокурорски преписки. Наскоро стана ясно, че МВР шефът Цветан Цветанов също е станал мишена на престъпни босове.
Стефанов вече е под засилена охрана, съобщиха запознати. За това, че заплахите към данъчните са сериозни, говори фактът, че беше запалена бащината къща на дясната ръка на шефа на НАП - Тошко Тодоров.

 

 

Разследват сделки с фалшиви подписи на Бойко

 

 

"Труд":


Фалшификатори подписват Бойко за 100 сделки

 

Над 100 фалшиви подписа на Бойко Борисов стоят под сделки с апетитни имоти в София. Това разкри вчера шефът на Софийска градска прокуратура Николай Кокинов.

Магистратите образували дело срещу престъпна група, която продала стотици "златни" парцели, като си послужила с подправения подпис на Генерала по времето, когато той беше софийски кмет. Много потърпевши подали жалби, след като се опитали да влязат във владение на желаните имоти, но ударили на камък. "Тук има други собственици", казали им.

 

 

 Проверки

 

"Новинар":


Борисов проверява и банката на Цветелина

 

Министрите на икономиката Трайчо Трайков и на финансите Симеон Дянков ще проверят дали банките, които управляват държавните пари, са спазили всички условия, заяви в Бургас премиерът Бойко Борисов. В началото на седмицата в отговор на запитване на Съюза на издателите на вестници Министерството на финансите оповести информация, че 64% от парите на най-големите компании с доминиращо държавно участие се намират в Корпоративна търговска банка, СИБанк и Централна кооперативна банка. Приятелката на премиера Цветелина Бориславова е миноритарен собственик и председател на надзора на СИБанк Борисов подчерта, че случаят с банките е заварено положение. Той ще настоява там, където не са спазени условията - да се спазят и повече тази тема да не се повдига.

 

 

Акция

 


"Стандарт":


МВР започна и акция "Мутри"

 

Операция "Мутрите" тече в цялата страна. Това не са олигарси, а хора, които се облагодетелстват с брутални и насилствени действия. Те използват силовите си качества, за да стресират останалите, заяви МВР шефът Цветан Цветанов вчера. Ако през последните 20 г. имаше адекватна охранителна и правна система, смятам, че мутрите нямаше да прераснат в сегашните бизнесмени с бели якички, изтъкна той. С мащабните операции на МВР се налага да наваксаме пропуснатото през годините на прехода. След 12 или 18 месеца толкова интензивни акции може би няма да има, защото ще отпадне и необходимостта.

 

 

Отстраниха съдии за конфликт на интереси

 

 

"Труд":

Свалиха от длъжност съдии със "социално слаби деца"

 

Шефът на Върховния административен съд (ВАС) Константин Пенчев освободи от ръководни длъжности тримата съдии от ВАС, замесени в имотни далавери край морето. Панайот Генков, Андрей Икономов и Николай Урумов от вчера не оглавяват отделенията, на които бяха шефове.

"Не знам дали е нарушен законът, не знам дали е нарушен и етичният кодекс, защото "нарушители" са пълнолетните им деца. Но е погазен човешкият морал и аз не мога да заобиколя това", каза Пенчев пред "Труд".

 

 

Конфликт

 

"Дневник":

Цветанов - Танов: Знаков конфликт


Ден след като вътрешният министър остро атакува работата на Агенция "Митници" и нейния шеф, Ваньо Танов влезе в пряк сблъсък с Цветан Цветанов.

На критиката на Цветанов, че се налага МВР да извършва следмитнически контрол, за да се бори с контрабандата, основно на цигари, и че митниците не изпълняват това, което очаква държавата, пред bTV Танов отговори с думите: "ГДБОП е службата, която трябва да разкрие контрабандните канали и да ги пресече."

 

 

"Зелена" мафия

 

 

"Сега":

Зелената" енергия става магнит за мафията

 

Инвестициите в "зелена" енергия, приоритетно насърчавани и подпомагани от държавата, все по-често стават магнит за спекуланти и престъпни групи, алармира вчера политологът Тихомир Безлов.

"България върви по криминалния път на Испания и Италия, където организираните престъпни групи отдавна инвестират във вятърни и слънчеви централи", каза той. В момента НЕК плаща за слънчевата енергия 823 лв. за мегаватчас, което е 74 пъти по-скъпо от енергията на АЕЦ "Козлодуй" и около 40 пъти по-скъпо от коя да е друга ТЕЦ.

 

 

Любопитно

 


"Труд":

Авиокомпания се извини на Костов

Авиокомпания "България Ер" се извини на лидера на ДСБ Иван Костов, задето му причинила неудобство, докато пътувал със самолет от София за Варна през януари т. г. Щом се качил на борда, Командира получил плик от старшия стюард от името на фирма ТПО-Варна. Оказало се, че вътре има копие на устройствения план на морската столица. Костов подаде жалба в Комисията за защита на личните данни.