"Труд"

Евтин калкан заля пазара

Рекордно евтин калкан за около 20 лева на килограм заля пазара в Бургас. Вкусната риба може да се намери за толкова ниска сума в една от популярните рибни борси, показа проверка на "Труд".

Настоящата цена за около 20 лева е смайваща, тъй като през последните години калканът не се е продавал за под 30 лв./кг, разказаха рибарите. Те обясняват феномена с факта, че през тази година има добър улов и заради това деликатесната риба "няма цена" и продава се доста евтино.

"Стандарт"

Шестокласничка стана студентка

Неволна грешка направи от шестокласничка студентка. Отличничката Рая Митева написала прекрасно есе на тема "Моята крачка към по-доброто утре". Върху листа й обаче учителката от школото в Симитли, където учи Рая, пропуснала да напише възрастта на детето и пратила текста в Стопанската академия в Свищов. Там останали очаровани от текста на шестокласничката, мислейки си, че става дума за абитуриентка. Когато високата оценка на есето се върнала в училището в Симитли, учителите на Рая поправили грешката с възрастта й.

"Монитор"

Терористите с нов начин да взривяват самолети

Американското разузнаване е научило за нови способи за пренасяне на бомби на борда на пътническите самолети и извършване на терористични атаки, съобщи Си Ен Ен, като се позова на отлично информирани източници. Според информацията терористите са разработили технология, позволяваща поместването на взривни вещества в преносими електронни устройства и те не могат да бъдат засечени от системите за контрол на багажа. Според източника именно тази информация е станала причина за въвеждането на забраната за някои електронни устройства на борда на самолетите летящи за САЩ.