Катастрофа.

"Монитор":

Катастрофиралият на АМ"Тракия" шеф на "Гранична полиция" е във ВМА

Шефът на " Гранична полиция" гл.комисар Светлан Кичиков, който катастрофира вчера на автомагистрала" Тракия" в района на Пазарджик, е в добро състояние и е настанен във ВМА.

Инцидентът е станал на аутобана на 94- 95 -ия км в посока София. Според говорителя на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов в катастрофата са участвали джип и ТИР. В джипа е бил директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков , който е пътувал със семейството си.

Нанесени са сериозни материални щети върху автомобила. На мястото на инцидента са пристигнали линейка на Бърза помощ и служители на Пътна полиция. Гл. комисар Светлан Кичиков и семейството му са транспортирани в болницата в Пазарджик за оказване на първа помощ, като нараняванията на жена му и децата са повърхностни, а неговите травми са в областта на главата , без опасност за живота, коментира Стоянов и добави, че по случая е образувано следствено дело.

 

Рождество Христово.

"Сега":

Патриарх Неофит: Никой не трябва да остава сам и безнадежден

"Вестта за Христовото раждане отново отеква навсякъде около нас - в нашите храмове и в нашите домове, в нашите души и в нашите сърца, тържествено възвестявайки настъпването на благоприятната Господня година и началото на Богодаруваното ни спасение. В светлината и в благодатния мир на тази свята нощ никой около нас не трябва да остава сам и безнадежден, лишен от утеха, внимание и любов, защото затова дойде сред нас Христос, за да дарува на всички ни мир, надежда, светлина и живот." Това се казва в Рождественското послание на патриарх Неофит. Ето пълният му текст:

"Възлюбени в Господа чеда на светата ни Църква, обични братя и сестри,

В тихата и свята нощ на Рождеството на Божия син сърцата ни и мислите ни отново се устремяват към Витлеемската пещера, където с раждането на Богомладенеца за целия свят настъпи нова епоха и откъдето за всеки изгря нова надежда и вече никой не е само, защото с нас е Бог.

В тази нощ на радостта и на надеждата бързаме и вие, заедно с пастирите и мъдреците, да се поклоним пред величието на безпределната Божия любов, да прославим заради нас и нашето спасение въплътилия се Бог и да приемем светлина от незалязващата светлина, изгряла в нашия свят с идването на Богомладенеца.

 

Операция.

"24 часа":

Митничари хванаха на Калотина турски тир с близо 64 кг екстази

В първите часове на 24 декември за проверка на ГКПП-Калотина е отклонен влизащ в страната товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Англия през Западна Европа и България за Турция. Камионът превозвал групаж - стоки за бита и други.Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на инспекцията на товара, между стока, натоварена в Холандия - плафониери, са открити и пакети с розови и сини хапчета. При полеви наркотест хапчетата са дали положителен резултат за екстази. Общото количество на откритото наркотично вещество е 63,7 кг, разпределено в 32 пакета.

Водачът на товарния автомобил - турски гражданин, е задържан за 72 часа.

 

Иванчева.

"24 часа":

Десислава Иванчева: Никога не съм искала пари от Ваклин

Невероятно и вълшебно се чувствам. Не може да се опише. Това заяви в ефира на Десислава Иванчева, която беше пусната под домашен арест за празниците.

"Имам апартамент наследство, както и вила в Етрополе, и една кола. Никога не съм била фризьорка."

"За нас има няколко версии, които ще се изложат в съдебна фаза. Към 14:00 часа разбрах за парите, когато следствия отдел ги показаха на капака на колата. Това е пълна постановка. Тези пари са подхвърлени. Никога не съм ги виждала, никога не съм пипала 56 хил. евро", добави Иванчева.