24 часа

Комарите ни изядоха! Дъждът пречи на пръскането

Пръскането срещу комари се бави заради дъждовното време и крайдунавските градове бедстват, сигнализираха кметове в района.

Кметът на Свищов Генчо Генчев е поискал допълнителни средства за пръскане и правителството му ги е отпуснало, но ако няма поне 48 часа сухо време, пръскането е неефективно и ларвите оцеляват.

„Труд”

България юнайтед: Поли е истинският победител на “Евровизия”

След като Поли Генова спечели четвъртото място в “Евровизия”, се случи нещо крайно необичайно - българите се обединиха горе-долу около едно мнение. И то е, че Поли Генова е реалният победител в песенния конкурс.

Според мнозина спечелилата първо място украинска песен - “1944”, първо е избрана по политически причини и второ - нарушава регламента, според който в “Евровизия” не може да участва песен с политическо послание.

 „Стандарт”

Поройните дъждове удариха доматите

Аномалиите на времето и поройните валежи водят до намаляване на продукцията от краставици, домати и чушки, съобщи за "Стандарт" Атанаска Бялкова, производител на оранжерийна продукция от Пловдив. "Промените във времето се отразяват и на оранжерийното производство. Продукцията се забавя, тонажите намаляват, а същевременно гърците ни мачкат с вноса и ние просто ще фалираме тази година. Ще гледаме да си избием разходите по първата реколта", коментира тя. По думите й досега щетите по нейната продукция са хиляди левове. Миналата година по същото време тя е беряла по 3 тона домати през ден, а сега бере едва по 1 тон, тоест добивът е с 2/3 по-малко.

 „Монитор”       

Райфъла признава секс афери в съда

Пловдивският бизнесмен и настоящ подсъдим по дело за палежи на коли и опит за убийство Атанас Червенков – Райфъла, разказа без абсолютно никакъв свян пред съдия и прокурори за отминалите си секс авантюри. Това се случи на последното съдебно заседание и то в присъствието на законната му половинка Ева. Тя запази каменно изражение на лицето си, въпреки откровенията на мъжа си за любовници и презервативи.

„Сега”

Все повече българи се лекуват в чужбина

И през 2015 г. се запазва тенденцията да расте броят на българските граждани, които се лекуват в чужбина. Освен хората, които избират лечение навън за собствена сметка и за които няма статистика, все повече са и пациентите, чиито разходи за лечение извън страната се поемат от публични фондове - здравната каса или от бюджета на здравното министерство.

477 души са се лекували в Европейския съюз по линия на здравната каса през 2015 г.