Болнични.

"24 часа":

Лидерът на КНСБ: Ако властта не оттегли правилото за болничните, ще предприемем действия

"Очаквам управляващите да оттеглят предложението за първия ден от болничните. В противен случай, ще предприемем действия", обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че вярва, че това предложение ще отпадне. Не това е начинът да се справим с фалшивите болнични, посочи Димитров.

И добави, че е нужна сериозна борба с кухите фирми, които източват НОИ.

"Апелирам към всички онези, които имат възможности да разследват, най-накрая да започнат да го правят. Ако има воля, държавната машина може да покаже, че това няма как да продължава", заяви Димитров.

"Струма".

"Сега":

Определиха кой ще вземе 600 млн. лв за 13 км от "Струма"

ДЗЗД "АПП ЛОТ 3.2.1" е определен за изпълнител на 13.2 км участък от АМ "Струма" през Кресненското дефиле - лот 3.2.1. Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски подписа решението за класиране на участниците в процедурата за определянето на изпълнител в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на отсечка от автомагистралата в участъка между Кресна и Крупник, съобщават от Агенцията.

Това е платното в посока Кулата - София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе, разказва OFFNews.

Авария.

"Дума":

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е с намалена мощност

Мощността на пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е намалена временно до 50% , съобщават от централата. След 9 часа тази сутрин системата за автоматично разтоварване на блока автоматично е понижила мощността след изключване на една главна циркулационна помпа.

В момента се извършва проверка на обородуването. От атомната централа поясняват, че няма промяна в радиационната обстановка. Мощността на блока отново ще бъде повишена до 100%, след като бъде потвърдено, че всички съоръжения работят нормално.

Проверка.

"Монитор":

Едва 23 от 253 къщи за гости са изрядни

253 къщи за гости ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. Това е резултатът от проверката на Държавен фонд "Земеделие" на всички обекти, които са направени с европари по програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година, съобщи Нова телевизия.

Инспектирана е документацията на 276 от общо 288 къщи за гости. На 157 обекта е наложена пълна санкция. Сред тях са къщите за гости на бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев и на певеца Милко Калайджиев. Останалите 95 са с частична глоба. Изрядни се оказали едва 23 обекта.

Най-честото нарушение е, че къщите не се използват по предназначение. Освен това, редовно не се изпълнявал ангажиментът за нови работни места. Липсвали и материални активи, купени с отпуснатите европейски средства.