"Килърите"

 

 

"24 часа":

Предплатени SIM карти издали Килърите

 

Предплатени SIM карти издали бандата на Килърите, съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Правилната посока в разследването разкри собствеността на голяма част от ползваните между бандитите SIM карти", уточни Цветанов. Ареста на Килърите заради картите, той даде като пример в отчета си за добра законодателна промяна, поискана от МВР. Според министъра има случаи с регистрирани купени хиляди карти от едно лице, което не ги използва, а ги раздава на други хора.

Софийската окръжна прокуратура повдигна общо 10 обвинения на 5-имата задържани за убийството на Юри Галев.

 

 

"Монитор":

МВР държи на мушка 179 опасни банди

 

179 опасни банди следи в момента МВР. Това стана ясно вчера по време на годишния отчет на работата на силовото ведомство. Тези групировки основно се занимават с трафик и разпространение на наркотици.

До момента от целия списък с тартори на групировки, които по последни данни са 209, 46 са били задържани за постоянно, 7 са  под домашен арест, 15 излежават различни присъди, двама  се издирват, а други двама са с мярка за неотклонение подписка.

 

 

 

Полицейски произвол

 

 

 


"Новинар":

Полицаи пребиха погрешка семейство от Кърджали

 

Цивилни полицаи са пребили семейство от Кърджали, след като объркали адреса и нахлули в дома на Айсел и Сабахатин Мустафови. Служителите на реда трябвало да осъществят операция за сводничество и проституция.

Нахлуха и без да се представят, проснаха мъжа ми на земята, като насочиха пистолет в главата му, не знаехме кои са, помислихме, че са престъпници, разказа Айсел Мустафова пред Дарик радио. Дъщеря й дошла да види какво става, след като чула шум, но полицаите ударили и нея и спукали главата й.

 

 

 

 Говорителка на ДАНС изнесла секретна информация

 

 

 

"Труд":

Обвиниха бившата говорителка на ДАНС

Бившата говорителка на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Зоя Димитрова е подведена под отговорност, че е разгласила класифицирана информация.

Според прокуратурата бившата служителка на агенцията прекрачила закона с публикацията във вестник "Галерия", че ДАНС разработва корумпирани министри.

Димитрова е обвинена и че е предала 6-месечен отчет на българското ФБР на премиера, на главния прокурор и тогавашния шеф на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов.

 

 

 

Затвор за укрити осигуровки

 

"Монитор":

Затвор за всеки, укрил осигуровки

 

Всеки, който укрие осигурителни вноски, да лежи в затвора, все едно дали е работодател или служител. За това настояха вчера при срещата си със синдикатите работодателските организации. След като миналата седмица КНСБ и КТ „Подкрепа" напуснаха демонстративно заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество поради несъгласие с част от предложените промени, те поискаха среща и с премиера Бойко Борисов. Той им препоръча да търсят консенсус и да работят дори през август, но да стигнат до общи решения за пенсионната реформа. Вчера беше първата среща между синдикалисти и бизнеса, а днес вече ще бъдат представени и обобщените позиции на двете страни.

 

 

 

1 година власт - равносметка

 

 

"Стандарт":

За 1 година: Властта побеля


Сизифовският труд за държавата поболя министрите и посребри косите им. Видимо побелели са Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Мирослав Найденов и Тотю Младенов. Заради проблеми с кръвното Плевнелиев носи холтер, а Найденов пие хапчета всеки ден. Почти всичките ми колеги са на моя хал, каза земеделският шеф пред "Стандарт". Докато предишните министри трупаха килограми във властта, кабинетът "Борисов" слабее. 3,5 кг загуби в битката с магистралите строителният шеф Плевнелиев. Пенсионната реформа стопи социалния министър Тотю Младенов. Разбиването на "Наглите", "Октоподите" и "Килърите" пък струваше цели 15 кг на главния секретар на МВР Калин Георгиев. Първата година от управлението на ГЕРБ сложи отпечатък и върху Божидар Димитров и Вежди Рашидов. Те вече носят вратовръзки.

 

 

 

Катастрофирал е кортежът на Цветанов

 

 

"Труд":

Катастрофа с кортежа на Цветан Цветанов

 

Кортежът на вътрешния министър Цветан Цветанов е претърпял катастрофа в петък. За нея съобщи вчера читател на вестника.

Автосблъсъкът станал край Обзор по време на обиколката на МВР шефа във Варна, Добрич и Слънчев бряг. При инцидента министърът не е пострадал, тъй като ударът бил с пилотната кола, а не с лимузината, в която пътувал Цветанов.

Източници от МВР вчера лаконично потвърдиха за катастрофата.

 

 

 

Стихия

 

 

"Стандарт":

Порой затвори пътя за морето

 

Невиждан отдавна порой затвори вчера пътя за морето. Адският дъжд се изля като из ведро в ранния следобед в района между Сливен и Карнобат и блокира за повече от час движението по натовареното шосе. На десетина километра след пътния възел "Петолъчката" се натрупаха огромни колони от спрели автомобили, чиито шофьори не смееха, а и не можеха да продължат движението си заради дълбоката близо две педи вода, заляла пътя. Бързащи за морето курортисти се вайкаха, че трябва да обличат банските още преди да са стигнали до мястото, на което ще почиват.

 

 

 

Задължения

 

 

 


"Труд":

"Червени банани" източиха 398 000 000 лв.


398 милиона лева - толкова има да връща на държавата фирма "Унитренд". Мегазадължението лъсна при справка в регистъра на приходната агенция.

Дружеството е заличено, без активи и няма следа от управител и собственици. Ясно е само, че единият акционер е бил от екзотичния остров Ниуе, известен най-вече с редкия вид червени банани.

Преди време Евросъюзът определи малката държава като "перачница на пари".

 

 

 

Платени СРС-та

 

 

"24 часа":

Борис Велчев: Който иска СРС, да си плаща!

 

Предложих на парламентарната комисия за контрол на СРС и сега предлагам на министър Цветанов, който има право на законодателна инициатива, органите, които използват СРС, да си плащат.

Това заяви вчера в парламента главният прокурор Борис Велчев, където пред посланици, прокурори и депутати бе представен отчетът на МВР за едногодишната му работа.

"Това трябва да е отразено в нашите бюджети.Така органите ще поръчват използването на СРС само когато са сигурни, че могат да си го позволят.

И ако това се приеме, ще се събират данни със специални разузнавателни средства само тогава, когото няма друг законен способ за събиране на доказателства", аргументира се Велчев.

 

 

 

 

Пенсионната реформа уплаши военни и миньори

 

 

"24 часа":

Военни и миньори се юрнаха да се пенсионират

 

Военни и полицаи ударно подават молби за пенсиониране напоследък. Причината е страхът, че с новата пенсионна реформа ще загубят привилегиите си.

През последните два месеца съм подписал 600 заявления, съобщи вчера в Стара Загора военният министър Аню Ангелов. От НОИ потвърдиха засиления интерес. Сега военните се пенсионират с 25 г. стаж, но предстои увеличение.

Бързат да вземат 20-те заплати накуп, които държавата им дава, преди да се оттеглят в заслужен отдих.