"24 часа"

Нинова смаза опозицията си

Корнелия Нинова поведе в битката с вътрешнопартийната си опозиция. Заседанието на 49-ия конгрес на БСП започна с разделение и искане за промяна в устава, целяща отстраняването ѝ от поста (виж карето по-долу), но в силно и емоционално слово Нинова обърна форума в своя подкрепа.

В доклада си лидерката обори всяка от тезите на критиците си от последните седмици. Без да назовава никого поименно, Нинова обяви, че 9 души изразяват позиции пред медиите уж от името на партията. А всъщност я критикували единствено водени от желанието си за реваншизъм.

"Стандарт"

Пациенти малтретират лекари в "Пирогов"

18-годишен пациент на токсикологията, приет заради употреба на марихуана, е набил дежурната медицинска сестра. Тя е с тежка лицева травма и мозъчно сътресение.

Няколко часа след приемането му в токсикологичната клиника при него влязла дежурната сестра. Той станал от леглото и започнал да й нанася тежки удари. След като я пребил, я оставил да лежи в безсъзнание на земята и се опитал да избяга. Тъй като било заключено, нападателят влязъл в друга болнична стая и поискал ключ от пациентка. Тя му казала, че няма, и той започнал да я души. При борбата включил пожарната аларма. Стреснат, счупил стъклена врата и избягал навън.

"Монитор"

Генерал Тошево даде ултиматум на "Русгеоком" да се откаже от добива на газ

Гражданите на Генерал Тошево и близките села дадоха ултиматум на "Русгеоком БГ" АД до петък, 3 ноември, да си оттегли намерението да добива конвенционален газ в региона. Това се случи по време на последното обществено обсъждане днес на изготвената от инвеститора оценка за въздействието върху околната среда. "Ако това не се случи, ви чака народен съд", заявиха протестиращите.