„24 часа

Ицо, не си герой - батките бият, защото ти им даваш пример!

В понеделник, 29 август, екипът на вестник “България днес", ще предостави на разследващите органи в Етрополе запис от абсурдния юмручен инцидент с главно действащо лице Христо Стоичков. Фоторепортерът Борислав Трошев и шофьорът Петър Симчев бяха нападнати и ругани от футболната легенда на сватбата на малката му дещеря в събота. Екипът от таблоида, който е част от Медийна група България, имаше за цел да покаже снимки от най-щастливото за всяко семейство събитие. Нищо повече!

 „Труд”

Няма да приемаме мигранти обратно

„България няма да приема мигранти, връщани от Западна Европа.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов след церемонията по освещаване на нов храм в сливенското село Мечкарево.

Министър-председателят предупреди, че от Алепо се надига „нова мигрантска вълна от над 2 000 000 души“, която ще ни залее.

„В Европа, зададох въпроса, ако дойдат 100-200 хил. на оградата и ние ги спрем и започнат да гинат по оградата, дали тогава неправителствените организации, дали самата Европа няма да се обърне срещу България? Категорично казах на европейските колеги, че ние няма да приемаме мигранти. Някой си мисли, че от Австрия, Унгария или Германия ще ни връщат по 10, по 20 или 30 хиляди, че аз ще приема тези самолети“, заяви Борисов.

 „Стандарт”

Предлагат депутатска ваканция преди вота

ГЕРБ обмисля идеята за едноседмично разпускане на депутатите преди президентските избори на 6 ноември, научи "Стандарт". Предложението тепърва ще се обсъжда в парламента тази седмица, когато лятната ваканция на народните представители свършва и те се връщат на работа. Според управляващите, ако идеята бъде одобрена, ще се избегне предизборната агитация от парламентарната трибуна и евентуално заиграване от страна на опозицията с кворума.

Преди година - при провеждане на местните избори, тази тактика бе приложена. Тогава депутатите работиха извънредно, а две седмици преди вота - от 14 до 23 октомври, излязоха във ваканция.

„Монитор”        

Война за изгубени ценности на плажа - стопани на ивицата рекетират търсачите

Истинска война за претърсването на плажовете за ценни вещи се води между собствениците и любителите с металотърсачи.

Собствениците на плажните заведения във Варна от тази година започнали да рекетират търсачите, като ги гонели или ги пускали да прослушат терена около тях само срещу половината от намереното, оплакаха се пред „Монитор“ опитни майстори на намирането на ценности от Варна.

 „Сега”

 

Полицаите масово си губят времето с маловажни дейности

Полицаите масово си губят времето с връчване на призовки, охрана на данъчни и други несвойствени дейности. Вместо да се занимават с разследване на престъпления, униформените отделят почти три часа дневно от времето си, за да обикалят адреси и да охраняват чиновници.

Това става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Румяна Бъчварова на депутатски въпрос. В него е записано, че за периода януари-март 11% от състава на териториалната полиция са се занимавали с дейности, различни от типичната полицейска работа.

„Дума”

След срещите с Ердоган и Меркел Борисов потърси помощ от Бог

На България й трябва много Божа подкрепа, това бе първото изявление, което премиерът Бойко Борисов направи след срещите си с турския президент Реджеп Ердоган и немската канцлерка Ангела Меркел. Посланието се появи на страницата му във фейсбук, но с подобна насоченост бе и изявата му при освещаването на новопостроения храм "Св. в. ап. Петър и Павел" в сливенското с. Мечкарево. "Почти всяка седмица се открива нова църква или манастир. Това дава възможност на християните да бъдат по-уверени и по-силни в Божията подкрепа", продължи да търси упование в Бога Борисов.

„Капитал дейли”

Банско ще се застроява още без екооценка

Екоинспекцията в Благоевград разреши без екологична оценка застрояването на град Банско с още осем селищни образувания, в които има капацитет за допълнителни 40 хиляди легла. Някои от новите квартали граничат с Национален парк "Пирин". За това съобщиха от екокоалицията "За да остане природа в България".

Природозащитниците ще обжалват решението на регионалната екоинспекция в Благоевград пред министъра на околната среда и водите заради нарушаване на Закона за опазване на околната среда. Те готвят и национален протест срещу разрушаването на уж защитената природа на България. Според изчисленията на коалицията обитателите на пиринския град могат да достигнат до 60 хиляди души в пиковите моменти, а новата пречиствателна станция на града е с капацитет за 30 000 жители.