Жертва. 

"Сега":

Човек е загинал след срутване на ловна хижа в Златоградско

Ловна хижа се е срутила в Златоградско заради свлачище след проливните дъждове, предаде БТВ. Вследствие на проливните дъждове скална маса се е свлякла и е помела хижата. В нея е имало осем души, като двама са пострадали. Единият от тях, 62-годишен мъж от златоградското село Долен, е починал в линейката на път за болницата от получените травми. Инцидентът е станал днес около 16 ч. В момента на място са полицаи, пожарникари и разследващи.

 

Операция. 

"Сега":

Задържана е организирана престъпна група за износ на лекарства

 

7 души са задържани като част от организираната престъпна група, занимаваща се с износ на лекарства. Това обясни на извънреден брифинг в МВР директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов, цитиран от "Фокус". По-рано днес премиерът Бойко Борисов събра в Министерски съвет министри, за да обсъдят злоупотребите в здравеопазването.

"Лекарства, които са заплатени от НЗОК, са изкарвани от употреба и вкарвани в документооборот и износ в чужбина. Бяха доведени над 20 лица в ГДБОП. Организираната престъпна група се състои от 7 лица. Бяха задържани за 24 часа. Доказателствата ще бъдат достатъчни вероятно, които сме предоставили в прокуратурата. Става въпрос за най-различни аптеки. Има си хора, които са били изкупвачи на тези лекарства", заяви Спиридонов. Групата е била подслушвана.

 

Главчев. 

"Монитор":

Главчев не се чувствал жертва

 

Подалият оставка председател на парламента Димитър Главчев заяви, че нито за момент не се е почувствал жертва, нито пък "похарчен" от ГЕРБ.

В предаването "Тази събота" по bTV той беше категоричен, че и днес би постъпил по същия начин, както в деня, в който изгони от пленарната зала лидера на БСП Корнелия Нинова. Това стана и повод от левицата да се заканят, че няма да влизат в залата, докато Главчев не бъде отстранен. В крайна сметка Главчев реши да подаде оставка.

"Всичко, което съм направил в тази поредица от събития, щях да го направя по същия начин", увери той.

 

Обир.

"24 Часа":

Откраднаха половин милион лева от офис на фирма в Тополовград

Половин милион лева са откраднати от офис на фирма в Тополовград, съобщава БНР. Обирът е станал вчера. Офисът се намира на изхода на Тополовград за Елхово. Голямата сума е била в метална каса, обясниха собствениците.  От полицията разследват случая.