„24 часа”

С оценка на пациенти започва рейтингът на болниците

45-годишният служител на бензиностанция край Разград Галин Тачев отива на поредната нощна смяна в нощта на 12-и срещу 13-и ноември 2010 г.

Той не е сигурен, че сипването на гориво е неговото призвание, но е благодарен, че има работа, на която му плащат редовно, и така може да помага и на майка си, с която живее в село край града.

Галин отива на дежурството в добро настроение, защото не очаква смяната да е натоварена, но не подозира, че това ще е последният ден от живота му, в който ще може да се движи или да говори..

„Труд”

Опасният надлез на „Хемус“ се разпада заради студа, не е ремонтиран от 1975 г

„Съоръжението не е част от АМ „Хемус“, а осигурява безконфликтното преминаване на първокласния път над автомагистралата. Направен е анализ на критичните съоръжения, които не са основно ремонтирани повече от 30-40 години и са в недобро състояние, и е разработила програма за рехабилитацията им. При осигуряване на средства ще бъдат предприети необходимите действия за обновяването им“, пишат от АПИ. И допълват, че екипи на Областното пътно управление са започнали оглед на надлеза, който ще продължи и утре, след което ще бъдат предриети мерки за обезопасяване..

„Стандарт”

2242 лева трябват на семейство с 2 деца

По 2 242 лв. месечно трябват на 4-членно семейство от двама възрастни и две деца за да покрива разходите си за храна, образование, здравеопазване и поддръжка на жилището. Това показва изследването на КНСБ за издръжката на живот през последното тримесечие на 2015 г. На човек от домакинство са необходими по 560,55 лв. на месец. Сумата е без промяна в сравнение с предното тримесечие на 2015 г. и намалява с 0,1% на годишна база.

 „Монитор”      

Вандали крадат и трошат пътни знаци за 1,5 млн. лв.

2100 пътни знака и 33,8 километра предпазни мантинели за поне 1,5 млн. лева са откраднати и повредени от вандали за година по републиканските шосета. Това сочат данни от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Пътните знаци струват от 154,40 лв./кв. м за най-евтините пластмасови до 465,87 лв./кв. м за железните, а цената на мантинелите тръгва от 47,22 лв./м и стига до 273,90 лв./м. Металните табели и пътни огради са предпочитани от крадците, защото освен за връщане в пунктовете за скрап, ги използват за колове на дворни огради, за подпиране на асми и дори за печене на чушки и варене на лютеница, научи „Монитор”.  ...

 „Дума”

Поискали 1 млн. евро рушвет за „Химко”

1 млн. евро са поискали синдикът на "Химко" Росица Томова и "г-н Богданов", представил се за партньор на премиера Бойко Борисов, за да уредят АNJ Group да получи бившия завод. Шефът на фирмата Ян Аронов е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров, Бойко Борисов и американското посолство. Аронов твърди, че е дал 15 хил. евро на Томова пред свидетели. Компанията подозира, че Томова и посредникът са опитали да измъкнат голяма сума пари чрез измама без покупката да се осъществи.

„Капитал дейли”

Много шум за "Химко"

Дни след като фирмата на депутата Делян Пеевски "НСН инвестмънт" се оказа единствен кандидат за активите на "Химко", историята придоби странен обрат. Загадъчен кандидат за неработещия торов завод обвини синдика на предприятието и неизвестен съветник на премиера Бойко Борисов в корупция. Това стана с писмо, адресирано до министър-председателя, главния прокурор и до шарже д`афера на американското посолство, което беше показано от журналиста Сашо Диков по BiT. Въпросният инвеститор е регистрираната през 2007 г. в щата Ню Джърси компания ANJ Group Corp., която твърди, че са й били поискани два пъти по 500 хил. евро, за да получи врачанското предприятие.