"24 часа"

Нощен транспорт, нова визия на пл. "Независимост" и свиване на булевардите правят София град за хората

Голямата ни цел е да превърнем София в зелен и иновативен град за хората. С това изследване столицата се нарежда до градове като Лондон, Копенхаген, Москва и Ню Йорк, които от години работят с екипа на Геел. Това е ключов момент за развитието на София, защото предложенията и нужните действия далеч надхвърлят един мандат”, обясни Фандъкова. За да превърне доклада в програма за действие, тя сформира работна група начело със Здравков. В нея ще са зам.-кметовете по транспорт, екология, социални дейности и култура. До Нова година те трябва да подготвят

програма с

краткосрочни

мерки - до

2020 г.,

средносрочни - до 2025 г., и дългосрочни до 2030 г.

“Вече работим по някои предложения. Удължаваме пешеходната зона на “Витошка” и въвеждаме успокоено движение в центъра. Предлага се пешеходната зона да се свърже с Градската градина и ларгото.

"Стандарт"

Икономиката с рекорден скок

Ръстът на българската икономика за 2016 г. е с рекордните 3,9%, показват ревизираните данни на Националния статистически институт (НСИ). Това е най-бързият ръст на икономиката след като световната финансова криза застигна и България през 2008 г. Предварителните изчисления на статистиката показаха ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) за 2016 г. само с 3,4 на сто.Копирано от standartnews.com

"Монитор"

Пеевски в устата на ченгета от ДС

Нито ден не могат да преживеят бившите ченгета от ДС и настоящи слуги на Българския Бърни Мадоф Цветан Василев, без да намесят името на депутата и наш издател Делян Пеевски в някоя фалшива новина.

Делян Пеевски е толкова лош, колкото медиите, които издава - "Телеграф", "Монитор", "Политика" и Агенция Монитор, разкриват мръсните тайни на задкулисието, построено от Фетхуллах Костов чрез любимите му олигарси Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев.

"Сега"

Заради "Кумгейт" ГЕРБ направи Борисов за посмешище

Шумният скандал с шуробаджанашките назначения в Хасково вчера доведе до конфузна ситуация - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов бе направен за посмешище не от друг, а от собствената си партия.

Докато той редеше с апломб във Варна слова как оставката на Делян Добрев като депутат е морален акт и обещаваше всички роднински назначения да бъдат отменени, в парламента подопечните му депутати гласуваха срещу оставката на Добрев като народен представител.

"Дума"

Борисов бламиран от партията си

Бойко Борисов беше бламиран вчера от партията си. Въпреки заръките на лидера си, под диктата на Цветан Цветанов ГЕРБ отхвърлиха оставката на Делян Добрев като депутат. Той беше принуден да я подаде, след като Елена Йончева разплете поредицата назначения на съученици, роднини и близки на гербаджията в община Хасково. Оставката предизвика бурни дебати в НС. Социалистите не отговориха на нападките на ГЕРБ, а защитиха Елена Йончева.

"Капитал дейли"

Тол-системата поевтиня с 50 млн. лв. от ниската цена на австрийската Kapsch

Една от най-проблемните поръчки на държавата е към края си: изборът на компания за изграждането на тол-системата се проточи повече от година, на финала беше даден абсурдно кратък срок от един ден за оферти, а четири от шест кандидата бяха отстранени. Въпреки това търгът има хепиенд, защото се печели почти сигурно от австрийската компания Kapsch, която е изпълнила подобни поръчки в няколко европейски държави, а цената е с 50 млн. лв. под очакваните от държавата 200 млн. лв.