Столична община очаква през настоящата 2011 година 1,3 милиарда лева приходи, като половината от тях са собствени. Това каза заместник-кметът на София Минко Герджиков при обсъждане на бюджет 2011 на столицата.

По думите му това ще бъдат приходи от европейски програми. Очаква се увеличаване на размера на данъчните и неданъчните приходи, както и по-висока събираемост.

В рамките на програмата за ремонт на столичните булеварди и улици през изминалата година Столична община е отпуснала 16,3 млн. лв. за ремонта на бул. „Брюксел", а за изграждане на столичното метро са дадени 17 млн. лв.

Герджиков посочи, че са поискани 21 милиона лева за закупуване на нови метровлакове, както и 28 милиона лева за посдобряване на градския транспорт в столицата.

Според столичния заместник-кмет за 2011 година се предвижда намаляване на приходите от собственост. В същото време обаче има намаляване на разходите в направление „Култура", което е от намаляване на заплатите в библиотеки и културни институти.

Столична община ще ползва кредити за съфинансиране по европейските програми. Част от тези проекти са за изграждане на канализация, изграждане на завода за отпадъци и за изграждане на надлези на две нива.