На граничния пункт „Капъкуле" на турско-българската граница се е натрупала 10-километрова опашка от 400 тира. Това предава кореспондентката на БНР в Турция, позовавайки се на информация от турските митнически власти.

Тировете трети ден чакали от турската страна на границата, за да преминат на българската митница на „Капитан Андреево”.

Тежкотоварните возила започнали да се трупат още в петък. Причината е, че повечето тръгват на път, за да доставят товарите в чужбина.

Турските митничари обвиняват нашите за задръстванията в края на седмицата, тъй като работили в намален състав през почивните дни. Именно това била причината българските митници да не могат да обслужат навреме тировете и да освободят трафика. Турските митничари работели без забавяне.

Товарите на турските са предимно за европейските страни, главно Германия. През България те преминават транзитно.

Шофьорите са недоволни, че въпреки че са транзитно преминаващи трябва да чакат повече от 20 часа, за да преминат през пункта. Оплакват се, че никой не предприемал мерки, за да се сложи край на това положение. Те го определят като окайващо, защото освен битовите неуредици като липса на чешми и тоалетни, съществувала и опасност от нелегални бежанци. Нощно време те се промъквали до някое ремарке, срязвали брезента и се скривали там.

Няколко шофьори са били задържани от властите с обвинения за нелегален трафик, след като станали жертва на подобни случаи.