"Люлин", "Красна поляна", "Западен парк", "Княжево", "Надежда", "Бъкстон", "Зона Б-18", "Дружба", "Захарна фабрика", "Банишора", "Хиподрума", "Младост" и "Мусагеница".

Това са кварталите, които са дали подкрепата си в подписката на живеещите в кв. "Гевгелийски" срещу строителството на жп спирка "Вардар", съобщава БНР.

Хората от "Гевгелийски" организираха в неделя поредния протест от продълаващата им вече три месеца акция срещу спирката.

Пред присъстващите на протеста е било прочетено писмо от и. д. районния кмет на "Илинден" Желязко Пишманов до Националната компания "Железопътна инфраструктура".

В писмото се иска компанията да възобнови диалога с инициативния комитет за спирката до приключването на преписките с институциите.

Плановете са да бъдат построени три нови спирки по линията София - Перник.
Според столичния кмет движението на пътниците ще бъде облекчено, тъй като спирките ще са вързани с линията на метрото, а мотрисите са нови и бързи.

Жителите на "Гевгелийски" не са съгласни със строителството на спирката, защото тя ще увеличи потокът от минувачи през квартала с хората, които идват на работа в София от Перник и с княжевци, които ще избягват тежкия трафик в квартала си.

Около 40 хил. жители на Перник пътуват всеки ден до София на работа.